Ja hoor we hebben er weer eentje: een nieuwe krans! We maakten al heel wat verschillende kransen en wisselen ze af met de seizoenen.  Nu het bijna herfst is werd het tijd voor een nieuw exemplaar. We vinden dit zelf weer een hele leuke : ) 

Deze krans van blaadjes ziet er misschien ingewikkeld uit om te maken maar niets is minder waar! En de blaadjes passen echt bij de herfst vinden we. Je kunt ze in elk kleurtje verven die je maar wilt! Zo maak je een krans die perfect in jou interieur past. Wij lieten ‘onze krans’ naturel. 

Benodigdheden:

basis ring voor je krans in ons geval eentje van bamboe ( 30 cm.)

wegwerp lepels wederom van bamboe

goede (snoei)schaar

lijmpistool en lijmpatronen

stuk koord/lint  om de krans mee op te hangen

Tip: Wil je de blaadjes een kleurtje geven? Begin daar dan mee of verf ze na stap 1 naderhand is dit iets lastiger om te doen. Gebruik verf in kleurtjes naar keuze en laat goed drogen. 

Wij lieten “onze krans “ naturel maar gaan zeker nog een andere versie maken!

Werkwijze

Stap 1 Pak drie bamboelepels en knip de steel af, laat aan elk een klein stukje zitten. Dit is handig om de blaadjes aan elkaar en aan de ring te bevestigen. Een van de drie mag wat korter.

Stap 2 We gaan nu de drie blaadjes aan elkaar plakken. Pak je lijmpistool en plak nu het blaadje met het kortste stukje schuin achter een van de andere blaadjes. En plak het andere blaadje achter deze twee vast. Dan krijg je dit.

Stap 3 Plak dit geheel  op de ring vast wij lieten de blaadjes naar links wijzen. 

Stap 4 Herhaal nu stap 1 t/m 3 totdat je krans vol is. Dus knip eerst weer de steeltjes van de lepels plak er dan drie  aan elkaar vast en plak dit geheel op de ring. Zorg ervoor dat je het volgende groepje blaadjes steeds iets over de vorige laat vallen voor een mooi resultaat. Ietsje overlappend dus.

Stap 5 Vergeet niet een stukje koord aan je krans te knopen ! Je kunt ook lint of een afgescheurd reepje gebruiken.

Stap 6 De krans is klaar! Knip evt. de lijmdraden af die zichtbaar zijn en geef de krans een mooie plek.

Leuk kransje toch?! Er komt hier zeker nog een grotere versie aan : )

Ook zin om een krans te maken? Maak dan deze of een van de andere op ons blog!

Zoals deze krans http://happymondayblog.nl/?p=12828 van herfstbladeren of deze van papieren palmbladeren

Happy Monday!

X Lee.