Hoewel we nog steeds vooral voor de foto’s op insta zitten. Komen er natuurlijk ook wel eens reels of filmpjes voorbij.
Eentje die we telkens voorbij zagen komen. Was een filmpje van een enthousiaste meneer . Hij kwakte tomatensaus zo uit de pot in een ovenschaaltje en legde hier instant noedels op die hij besmeerde met ricotta en mozzarella. Hij bouwde zo een aantal laagjes op en stopte het in de oven. Daarna genoot hij zichtbaar van dit eenpersoons ovengerechtje. Het zag er zo grappig en lekker uit dat we afgelopen week, toen we even geen kook inspiratie hadden besloten dit te gaan maken.

Alleen met een klein eenpersoons ovenschaaltje kunnen we niet aankomen hier , haha! We gebruikten een flink formaat schaal waar we normaal gesproken onze lasagne in maken. En dat was achteraf maar goed ook want deze kwam schoon op! Iedereen vond het lekker …zelfs de drie pubers : ) Wat ons betreft dus een Happy receptje.

Was dus even passen en meten want een echt recept hadden we niet. Maar met de juiste ingrediënten en beetje logisch nadenken kwamen we een heel eind. En ja tomatensaus zo uit de pot in de schaal kan natuurlijk maar wij kozen ervoor om onze ‘eigen versie lasagne saus te maken. Onze tip voor jullie is dan ook: maak de hoeveelheid lasagnesaus die je normaal gesproken ook voor ‘gewone’ lasagne maakt en gebruik dezelfde schaal. Het belangrijkste : zorg dat alle noedels steeds helemaal bedekt zijn met een laagje tomatensaus. Zo garen ze goed, worden ze dus lekker zacht en heb je géén harde stukjes in je ramen lasagne!! Hieronder vind je de ingrediënten en bereiding.

Ramen lasagne

Ingrediënten :
Tomatensaus voor lasagne naar keuze
Instant noedels (smaak maakt niet uit de kruiden gebruik je niet)
Ricotta kaas
(Geraspte) mozzarella
Italiaanse kruiden, zout, peper , knoflook

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Maak lasagnesaus zoals je dat gewend bent. Wij gebruiken tomaten passata, tomatenblokjes, rullen wat gehakt en fruiten een uitje aan. Natuurlijk met wat peper en zout, knoflook en Italiaanse kruiden.

Haal de noedels uit de verpakking. We gebruiken de kruiden niet. Haal de twee lagen van elkaar.
Doe een flinke lepel tomatensaus op de bodem van je ovenschaal. Leg hierbovenop een laag noedels.
Onze ovenschaal heeft een flink formaat daar passen wel 8 van deze laagjes noedels in. 4 boven 4 onder. Maar pas dus gewoon naar je eigen maat schaal aan. Zoals je ook met lasagne zou doen.

De noedels krijgen nu een laagje ricotta en wat geraspte mozzarella. We strooien er nog wat Italiaanse kruiden over en vervolgens dekken we de noedels helemaal af met een laag tomatensaus. Nu beginnen we weer van voor af aan. Laag noedels, ricotta en mozzarella met kruiden enz. Wij maakten drie lagen noedels en sloten af met flink wat tomatensaus en geraspte kaas/ mozzarella. In totaal gebruikten wij dus 12 pakjes noedels. (24 laagjes noedels) De schaal zat helemaal vol!!

De oven was inmiddels warm en de schaal ramen lasagne ging er een half uurtje in. Het zag er goed uit!

Daarna was het smullen geblazen. Lekker met een frisse salade of wat plakjes komkommer!

Heb maar weinig foto’s gemaakt want was niet van plan er een blog van te maken. Toevallig lag mijn fototoestel nog in de keuken omdat ik daar bezig was met een DIY. Ergens halverwege de bereiding bedacht ik me voor de zekerheid een paar kiekjes te maken, met wat hulp van Timber onze jongste ; ) Toen de boys en de hubbie zo enthousiast waren over deze ramen lasagne dacht ik vanochtend, ik maar er een blog van!!!

Misschien zijn jullie wel net zo enthousiast over dit iet wat vreemde recept. Want laten we eerlijk zijn noedels om lasagne mee te maken ligt niet zo voor de hand : ) wel heel simpel en heel lekker !

Happy Monday!
X Lee.