Hoewel Tine & ik nog heel wat leuke happy adresjes in petto hebben voor jullie leek het ons vandaag niet zo gepast om ze met jullie te delen en jullie erop uit te sturen!
We hopen nl. dat iedereen veilig en gezond is maar dat ook blijft.
Toch even een kort blogberichtje..
Nu we allemaal wat meer tijd als gewoonlijk thuis doorbrengen en we ook weer samen lunchen leek het ons leuk om een Happy lunch receptje met jullie te delen. Wij maakten dit receptje gezellig aan de keukentafel.

Toen er afgelopen week geen brood meer in de schappen van de supermarkt lag nam ik een blikje Xl croissantdeeg van Danerolles mee. We hadden nog een brood in de vriezer en de dag erna lagen de schappen gelukkig weer vol…ik maakte er daarom gister pas een heerlijke pesto krans van. Even de boel verwennen hier in het weekend!

De pesto croissant krans is makkelijk en snel te maken dus maak hem gerust ook een keertje doordeweeks ; ) Hieronder het recept.

Ingrediënten:
1 blik croissant deeg extra large Danerolles
Groene pesto, zelfgemaakt of uit een popje
Handje geraspte mozzarella
1 geklutst ei

Ik gebruikte pesto uit een potje waar ik nog wat extra blaadjes basilicum piccolo doorroerde.

Benodigdheden:
Kwastje
Bakplaat en bakpapier

Bereiding:
Begin met het voorverwarmen van de oven op 180/200 graden. Haal dan het deeg uit het blik en rol het uit.

Druk de geperforeerde schuine naden druk je goed echt zodat je 1 lange lap krijgt.

Besmeer de lange lap met een laagje groene pesto en bestrooi met een handje geraspte mozzarella.

Rol de lap op via de lange zijde en snij de rol dan over de lengte doormidden.

Het handigst is nu om de twee slierten met de snijkant naar boven te leggen en de twee deegslierten dan door elkaar te vlechten.

Ik deed dit dit eerst niet dus kwam er wat van de lekkere vulling naar buiten tijdens het vlechten. Niet vergeten dus, dan wordt je eindresultaat strak ook het mooist!

Al was ik zelf niet eens zo ontevreden over het voorlopig eindresultaat ; )

Draai de vlecht dan in een rondje en maak de uiteindes goed vast aan elkaar door ze goed in elkaar te duwen.

Kluts een eitje en bestrijk daar de bovenkant van de krans mee.

Schuif de pesto croissant krans dan in de voor warmde oven.
Nu gaat het heerlijk ruiken : )

Ongeveer 15 minuutjes geduld hebben totdat de krans mooi goudbruin is en dan smullen maar!

Variatie: deze croissant krans kan je natuurlijk met allerlei lekkers maken.
Besmeer het croissant deeg met Nutella, vruchtenjam, of kruidenkaas ipv. pesto en kaas. Heerlijk!

Tip: Misschien een leuke toevoeging voor bij het paas ontbijtje of de paas brunch?

Leg dan gezellig wat gekookte eitjes in het midden van de krans en maak dan bijv. een hartige en zoete variant…YUMMY!

Happy Monday!

X Lee & Tine.