Toetjes!! we zijn er dol op. En we zijn ook allemaal dol op DIT leuke toetje, dit is ons neefje Benson en hij hielp zaterdag met eitjes vullen.

Vul kleine schaaltjes met lekkere dingetjes om in de paasfiguren te doen. En zorg ervoor dat je voor iedereen een hol chocolade figuur hebt! Wij kochten holle eitjes en wat haasjes.

Omdat we de holle eitjes graag op echte eitjes wilden laten lijken, kozen we als basis vulling iets wits. Witte kwark, witte Griekse yoghurt en gezoete slagroom.

De gele dooier is een perziken sausje. Koop halve perziken in blik en pureer met een staafmixer een stuk of 3 a 4 halve perziken. En klaar is je gele sausje.

Wat gesneden fruit als topping zoals aardbeitjes voor in de oren van de haasjes. Handig is, dat alles klaar staat in schaaltjes zodat iedereen erbij kan!

Wat heb je nodig:

  • witte vulling, witte kwart, Griekse yoghurt en gezoete slagroom
  • blik halve perziken, staafmixer of blender om te pureren.
  • aardbeitjes
  • holle chocolade eieren en/of ander hol choco figuurtje

Werkwijze voor het ei:

Voor de ouder: Snij met een scherp mes, ik gebruikte een kartelmes, de hoedjes/kapjes van de eitjes. Beetje voorzichtig aan zodat het ei niet breekt. Zet de eitjes rechtop in eierdopjes om het vullen makkelijk te maken. En verwijder evt. al het papiertje.

Nu kunnen de kids weer helpen! Met twee kleine lepeltjes schep je voorzichtig je witte basisvulling in het eitje. Wij deden in de eitjes Griekse yoghurt. En precies in met midden een klein beetje van de perziken saus. Net een echt eitje!


Werkwijze voor de haasjes oid:

Voor de ouder: Snij met een scherp mes, ik gebruikte een kartelmes, halverwege de oortjes van het haasje. Laat het papier er nog even om anders wordt het een plakkerige chocoboel šŸ˜‰

Nu kunnen de kids weer helpen. Stop onderin het haasje een blokje cake. Doe er daarna de kwark in en helemaal bovenop een toefje slagroom met evt een aardbeitje erop!

Leuk he! zo’n lief neefje!

Tadaaaa! mooi gelukt!
Een beetje saus op z’n neus!

We maakten er weer een gezellige boel van! Liefs Tin