Vorige week gingen we een lang weekend naar Texel. Zelfs een lang weekend naar Texel is te kort! Brede stranden, gezellige stadjes, veel schapen en lammetjes, de heerlijke frisse wind, een lekker visje eten en de mooiste vuurtoren: Texel is een fijn eiland om weer even helemaal op te laden.

We gingen op een donderdag voor een lang weekend naar Texel. In Den Helder gaat de boot elk uur naar Texel. Het overtochtje duurt 20 minuten! Het is handig als je van te voren een ticket koopt voor het overtochtje. Dat kan je doen op Teso.nl Je rijdt dan zo door. Het is meteen een retourticket dus als je op de terugweg met je eilandhoofd de boot op rijdt hoef je niet onderin je tas dat kaartje nog eens te zoeken. Handig hé!

Wij gingen kamperen in De Cocksdorp helemaal bovenin Texel. Een mooie rit midden door het eiland van Den Oever naar De Cocksdorp. Zuid naar Noord.

Hier bevindt zich ook de mooiste vuurtoren die ik heb gezien! Een rode! En eromheen is het allemaal hondenlosloopgebied op het strand rondom de vuurtoren, boft Katie even!

De wandeling vanaf onze camping ging de volgende ochtend meteen naar het puntje van Texel richting het bootje naar Vlieland. We zijn niet overgevaren maar het is zo’n mooi stuk strand met hele schattige strandhuisjes. Hier kijk je uit op Vlieland!

haven van Oude Schild

Hierboven zie je de haven van Oude Schild. Van hieruit kan je robbentochtjes maken. Echt zo’n havenstadje met viswinkels, toeristische dingetjes en een grote scheepswinkel. Veel kinderen speelden met deze netjes en visten op krabbetjes.

De dorpjes en stadjes van Texel hebben bijna allemaal wel mooie, oude huisjes en smalle straatjes.
In Oosterend kan je een Leitjesroute volgen die hierlangs gaat.

Oosterend is een klein stadje dus na een uurtje gingen we verder naar het Walvisvaardersdorpje Den Hoorn, ook niet heel groot maar echt leuk om lekker langzaam doorheen te wandelen. Den Hoorn ligt aan de linkerkant van het eiland.

Veel mensen komen hier om het kerkje te fotograferen met het witte torentje.

Er zijn hier een aantal huisjes waarin walvisvaarders woonden. Ze zien er bijna allemaal hetzelfde uit. Linksboven. Echt heel mooi om door Den Hoorn te wandelen. Denk mijn favoriet!

We kwamen langs een leuk houten stalletje met prachtige Texelse wol!

Dit stokje met Texels wol eromgewikkeld is een visitekaartje en nam ik mee naar huis. Op de achterzijde staat het internetadres: texelseschapenwol.nl

Even wachten op onze cappuccino.
De lekkerste koffie van het eiland. Texelse Branding. Dit zakje ging mee naar huis.

Op het laatst bezochten we Den Burg. Daar zit ook de branderij van de Texelse branding. Den Burg is zo’n stadje waar je gezellig kan winkelen, op een terrasje kan zitten of gewoon lekker doorheen slentert.

Dag Texel tot zeker een volgende keer!!!

Dat was een happy weekend!

Xx Tin