Wat was het een warme week! Dat vroeg om frisse, zomerse receptjes!
Lekker simpel want met die hoge temperaturen gaan we niet te lang de warme keuken in ; )
Makkelijke salades en eenpans gerechtjes. Ook een hele la vol ijsklontjes om onze watertjes en andere drankjes lekker te koelen en we vroren zelfs onze yoghurt in. Heerlijk verkoelend en geschikt als ontbijtje, lunch, tussendoortje of toetje!!
Je hebt zo een hele schaal vol lekkere yoghurt repen gemaakt dus uitdelen kan!!

Natuurlijk was dit niet de eerst keer dat we yoghurt invroren maar het was al wel weer een tijdje geleden.
Juist nu met het warme weer een happy receptje om te maken!

Dit heb je nodig:
Bakplaat met bakpapier (ovenschaal kan evt. ook)
Emmertje Griekse yoghurt
Twee handjes ruit naar keuze ( bijv. restjes fruit zijn zoals aardbeien , mango, frambozen, blauwe bessen)
Agave siroop ( honing kan ook)
Optioneel jam en geschaafde chocolade naar keuze.

Zo maak je het:
Meng in een kom de yoghurt met agave siroop naar smaak.
Giet dit yoghurtmengsel op een bakplaat met bakpapier .

Hierboven op komt het fijn gesneden fruit. Je kunt hier volop mee variëren.
Wij kozen ervoor om twee helften te maken.
Een helft met aardbeien en de andere met mango.
Je kunt ook een combinatie maken van geprakt fruit en stukjes fruit of wat jam en stukjes fruit.

Dit deden wij ook.
De mango kant kreeg wat Yesper’s spread in de smaak mango en ananas.
Gewoon wat theelepeltjes erover verdeeld en er met een vork doorheen geroerd. De aardbei kant kreeg geprakte aardbeitjes ipv. jam.

Natuurlijk kun je deze repen nog meer ‘vullen’ zodat ze nog voedzamer worden. Door granola of cruesli ,noten enz.toe te voegen.
Maar met dit warme weer kozen wij voor deze lichte, frisse vulling!

Als laatste schaafde wij er nog wat witte chocolade over. Yummy!

Na een paar uurtjes in de vriezer is de yoghurt compleet bevroren.
Tijd om uit de vriezer te halen en in repen te snijden.

Wij gebruikten hier onze pizza snijden voor.
Normaal gesproken kun je de bakplaat al een tijdje van tevoren uit de vriezer halen. Maar met dit warme weer was dit niet echt nodig!

Ik had zelfs amper tijd voor foto’s . Dat vonden de anderen hier natuurlijk niet erg die konden meteen aanvallen.

We hadden een hele schaal vol mooie repen best ook een grote portie.
Lekker uitdelen dus en ideaal voor een groot gezin of groep eters.


Je zou de repen ook makkelijk in blokjes kunnen snijden voor nog meer porties! Kids kunne ze lekker uit het knuistje eten…met dit warme weer wel even wat eromheen doen , een stukje bakpapier bijv.

Ook voor één of twee persoons huishouden geschikt/ handig want na het snijden kun je de yoghurtrepen weer in de vriezer leggen, daar blijven ze 3 maanden goed! Zo heb je altijd een lekkere en (redelijk ) gezonde snack voor het pakken : )

Ik zou zeggen maak snel zo’n bakplaat vol dan kun je vanmiddag al lekker genieten van deze heerlijk frisse yoghurt repen.

Happy monday!

X Lee.