Je zou toch bijna denken dat de lente voorbij is met deze zomerse temperaturen!
Wat een weertje zeg, blauw luchten, soms hier en daar een wolkje en hééeel veel zon. De zomer lijkt al te zijn begonnen!
Hoewel wij hier wel houden van een lekker temperatuurtje zijn de plantjes er minder blij mee.
Ze hangen er vaak slapjes bij en hebben regelmatig even een oppeppertje nodig.
Een plens water doet wonderen….net als bij ons, bij flinke dorst is er niets lekkerder dan een koud glas water om weer een beetje op te bloeien ; )

Op zo’n warme dag als vandaag drinken we liters (fruit)water weg. Alhoewel we nu, voor de afwisseling, ook een andere fijne dorstlesser hebben gevonden….watermeloen ijs!!!
Heerlijk voor de dorst en met deze temperaturen echt het proberen waard.

Watermeloen vinden we hier sowieso al lekker maar met echte warme temperaturen is een ijsje ook niet verkeerd,
zo kwamen we al snel uit op watermeloenijs. Voor de echte dorst is er een heel simpel recept met weinig ingrediënten .

Watermeloen is natuurlijk het belangrijkste ingrediënt van dit recept ; )
Maar echt onmisbaar voor dit recept is een blender of staafmixer/ hakker om de meloen pureren.

Voor een lekkere frisse smaak kan je nog :
het sap van een citroen of twee limoentjes toevoegen en/of wat muntblaadjes.
En voor de zoetekauwen onder ons:
suiker of een gezondere zoetstof, algarve siroop.
Maar dit was het wel zo’n beetje wat de ingrediënten betreft.

Hoe je het ijs maakt?
Snij 1 watermeloen door de helft en hol uit met een lepel zodat al het vruchtvlees en sap eruit komt.
Het ligt natuurlijk een beetje aan het formaat van je watermeloen maar gebruik een hele mini of een halve grotere watermeloen om een flinke bak ijs te maken.

Doe het vruchtvlees en het sap van de watermeloen samen in de blender en pureer glad. (kan evt ook met staafmixer)
Voeg de smaakstoffen toe, sap van de citroen of de limoentjes, handje munt blaadjes en evt. de zoetstof en laat de blender nog even kort draaien zodat alles goed vermengd. Proef of je de smaak lekker vindt of dat je nog iets moet toevoegen van het één of ander.
Ben je tevreden? giet het mengsel dan in een bak of giet in meerdere kleine bakjes geschikt voor in de vriezer, voor een eenpersoons porties.
Vries dit in ( ± 5 uurtjes) en geniet van deze heerlijke dorstlesser.

De structuur van dit ijs is als een granita….je schaaft het als het ware uit de bak en kan het gerust wat laten smelten zodat je het ijskoude meloen schaafsel lekker naar binnen kan slurpen.

Garneer met een muntblaadje of klein schijfje meloen of limoen voor een heerlijke zomerse traktatie.

Tip: Voor een meer romige ijs variant maak je het bovenstaande recept en voeg je yoghurt toe aan de watermeloen puree.
Dit kan Griekse yoghurt zijn of vanille yoghurt net wat je lekker vindt of in huis hebt. Je gebruikt ongeveer 100 ml yoghurt per 200 gram watermeloen. Deze kan je ook heel goed in ijslolly vormpjes gieten voor de kids die vinden zo’n stokje altijd wel handig eten.

Ook erg lekker deze variant!!! Dat wordt moeilijk kiezen….of toch niet?!
Want met deze zomerse temperaturen mogen we toch gewoon heel veel ijsjes eten? ; )

Happy sunny Monday!

X Lee.