Zooo spannend. We krijgen straks de sleutel van ons appartement in Arnhem. Gek he, je bekijkt een huis. Een kwartier mag je erover doen, doet een bod met een leuk verhaaltje erbij waarom je er graag wil wonen en ineens ben je de eigenaar van een fijne plek in Arnhem. Daarna zijn we er nooit meer geweest!

Het eerste wat ik voor ons nieuwe huis maakte zijn deze geurstokjes!

Er ligt al een prachtige houten vloer in het appartement, maar iets te geelbruin naar mijn smaak! Die gaan we verven, lekker licht. Hoe raad je het! en de keuken wordt opgefrist en we gaan natuurlijk de boel sauzen. Even ons eigen geurtje erover. Over een tijdje zal ik een leuke rondleiding fotograferen!

Nu eerst aan de slag met de geurstokjes. Die zet ik straks vast in de badkamer of een ander plekje…

Wat heb je nodig voor deze geurstokjes:

  • 50 ml reukloze babyolie
  • 30 ml alcohol 70% bij drogist voor het schoonmaken van bijv instrumenten
  • 20 ml etherische olie (geur naar eigen keuze)
  • bamboe/satehstokjes of ajute stokjes
  • maatbeker
  • flesje met dop om alles in te mengen
  • en een flesje die je wilt gebruiken als geurflesje

als je alle ingrediënten bij elkaar hebt dan heb je in een mum van tijd een heerlijk flesje!

Meng alles bij elkaar in een fles of potje met dop. Even schudden…Ik deed het met een flesje omdat het dan wat eenvoudiger is om het in een mooie flesje te gieten. Of je gebruikt een kleine trechter. Als het mengsel is overgegoten doe je de stokjes erin. Knip de puntjes van de prikkers en zet die in het flesje. Een keer om en om en laat de olie zijn werk doen. Ik kocht ook deze ajute stokjes. Zie hieronder, de tweede foto. Best prijzig zo’n bosje voor een tientje. maar het ziet er wel mooi uit. Het zijn holle takjes. Die zou je evt ook kunnen gebruiken ipv satehprikkers. De hoogte van mijn prikkers is ongeveer 30cm dus die komen mooi hoog boven de fles uit.

gebruik een flesje met een wat smalle opening

Deze etherische olie, of ook wel essentiele olie genoemd, heeft een sinaasappelgeur deze geur is lekker met rozemarijn en kaneel maar alleen sinaasappel is al heerlijk. Lily of the Valley is ook een fijne geur. Natuurlijk kan je variëren per seizoen. Maar die heb ik nog niet uitgeprobeerd. Zou citroen of een mix met lavendel ook lekker zijn?


Heel benieuwd waar deze stokjes morgen hun geur verspreiden!

Ga jij ze ook maken!? welke geur of combinaties? laat het ons weten!

Fijne week en tot gauw! Liefs Tin