Koffie en Kalanchoë, beide met een K. Voor de rest lijken ze niks met elkaar gemeen te hebben. Maar wist je deze dat deze twee heel goed samen gaan? Zo’n leuke mini Kalanchoë staat namelijk ontzettend tof in een koffiemokje ; ) Fleurt meteen ons koffiehoekje op en staat lekker lang in ons keukentje.
Want zelfs een mini bloeit minstens twee maanden, als dat niet lang is…

mini Kalanchoë in koffiemokje

Ook de rest van de keuken krijgt een najaarslook met Kalanchoë in warme tinten. Onze witte / naturel keuken kan nl. best wat kleur gebruiken in de donkere maanden.

De mandjes waar we normaal gesproken onze kruidenplantjes in bewaren krijgen nu een mix van Kalanchoës in oranje /roze tinten. Om happy van te worden, voor ons geen herfstdipje dit jaar ; )

Niet één, geen twéé maar een héle mand vol kleurrijke, dubbel bloemige Kalanchoës. Wat een kleurenboost geven deze aan je interieur !

Grappig is dat het kortedagplanten zijn, die van nature pas bloeien als er minder dan 12 uur daglicht is. Ideale plantjes dus voor in de donkere herfst- en wintermaanden. Want dat zijn nu juist de maanden waarin deze kleurrijke planten zorgen voor sfeer en gezelligheid in huis.

We maakten een echt najaarshuis(je) door ons zwarte SENAPSKÅL
Kweekkasje van de IKEA in een warm grijze kleur te spuiten.
Deze kleur combineert zoveel mooier met de kleurtinten van de Kalanchoës.Met een verfspray van Amsterdam is dit een fluitje van een cent.

Ook onze zwarte bloempot van Action, die zulke leuke pootjes heeft, spoten we in dezelfde kleur. ( Een leuke budget tip trouwens ; )

Kijk hier het resultaat, een mooi warm najaarshuis! Samen met onze k’willem kandelaars en de geverfde bloempot van de Action een gezellig geheel. Kijk die kleur eens…zó warm!

Wij snappen wel dat de Kalanchoës bezig zijn met een come back. Ze zijn zo makkelijk om te verzorgen. Door de dikke, stevige bladeren waarin ze hun vocht vasthouden, hoeven ze maar eens per twee weken een slokje water. Dus ja, jij kan ze ook verzorgen!

Hebben jullie al bloeiende planten in huis? Kies eens voor warme tinten en geef je huis een prachtige najaarslook met Kalanchoës.

Happy Monday! Wij nemen nog ff een bakkie ; )

X Lee.