Herinneren jullie de twisted candles nog? Vorig jaar rond deze tijd maakten we er een blog over.
Zo leuk de kaarsen met een draai erin, net weer even wat anders. Natuurlijk kan je nog veel meer doen om je kaarsen een andere look te geven.
Je kan ze stippen met gekleurde wax en er een vrolijk stippen patroontje aanbrengen of er een tekening op overbrengen.
In de meest gekke vormen buigen of om elkaar heen draaien…we zagen het allemaal voorbij komen.
Toch kozen wij voor een andere DIY deze maandag, wel eentje met kaarsen! We maakten een dennenkaars of beter gezegd een heel dennenbos vol; )
Benieuwd hoe we deze dennenkaarsen maakten? Lees dan vooral even verder…

Benodigdheden

Voor deze DIY heb je niet veel nodig. Alleen kaarsen in een kleur naar keuze, warm water en een mes.

Werkwijze

De eerste stap van deze DIY is exact hetzelfde als die van de twisted candles. Het begint met het ‘zacht’ maken van de kaars zodat je er een draai aan kunt geven of er in kunt snijden om er een dennenboom van te maken.
Dit doe je zo:

Stap 1:Zet de kaars in warm water. Gebruik hiervoor geen kokend water!
Het is voldoende als het zo warm is dat je er nog steeds met je handen in kunt. Week de kaars hier een tijdje in totdat die zachter /buigzamer wordt. Het ligt een beetje aan de dikte van de kaars maar ± 10 minuutjes voor een diner kaars is voldoende. Hoe dikker de kaars hoe langer die moet weken in het hete water.

Stap 2: Haal de kaars uit het water en maak met je mesje de takjes van de dennenboom. Trek met een scherp mesje krullen in de zachte was richting de bovenkant van de kaars. Draai de kaars steeds iets, snij dan in en ga door totdat je bovenaan de kaars bent gekomen.

Je kunt zelf bepalen hoe de takken worden, heel netjes allemaal dezelfde lengte, of juist heel speels.
Hoe dunner je de was pelt, hoe meer deze inbreekt en kleine takjes maakt.
Maar pas op, als je te dun schilt kan het gebeuren dat de was afbreekt!

Tip: je kunt het eerst uitproberen op kaarsjes die je al een stukje hebt opgebrand en als dat lukt de ‘nieuwe’ kaarsen insnijden.

Ik vond het leuk om allemaal verschillende boompjes te maken en gebruikte voor deze DIY kaarsen in verschillende afmetingen en kleuren.
Alle boompjes zijn uniek én ik heb nu een heel dennenbos staan! Een echte eye-cather!

Natuurlijk, je kan ze gewoon in elke kandelaar stoppen, deze dennenboom kaarsen. Maar ik vond het leuk om ze bij elkaar te zetten.
Zo op een houten boomschijf krijg je een echt “bos gevoel”. Hiervoor maak je eerst gaten in het hout om de kaarsen in te zetten.

(Mijn handy man gebruikte hiervoor boortje 13). Zorg dat je de gaten niet te dicht op elkaar maakt zodat de dennenkaarsen de ruimte hebben!

Op onze schijf staan wel 11 boompjes bij elkaar!! Tijd om ze aan te steken ; )

Je zou ook de kaarsenhouders die we wij in voorgaande blogs gebruikten erop kunnen schroeven of lijmen met lijmpistool als je geen boor bij de hand hebt!
Wij zijn blij met ons dennenbos ; ) staat erg gezellig op tafel of de kaarsen nu branden of niet.

Door de wisselen met kleurtjes creëer je steeds een ander bos. Ga bijv. voor een combinatie van wit en beige/bruin tinten.
Of ga voor een heel wit besneeuwd bos door alleen maar witte kaarsen te gebruiken. Benieuwd wat jullie ervan maken!

Zo… nu zitten we ook ineens in de laatste week voor kerst. Ondanks dat ook dit jaar kerst voor iedereen anders zal zijn, willen Tine en ik jullie in ieder geval hele gezegende feestdagen toewensen!

Liefs van ons,

X Lee.