Je ziet ze overal momenteel, twisted candles! Superleuk zijn ze en ook heel leuk om zelf die twist erin te draaien. Hier volgen een paar tips die handig zijn om te weten!

twisted candles

De laatste maand in dit huis wil ik zo gezellig mogelijk doorbrengen dus de weekenden staan in het teken van rommeltjes opruimen, diy’s en receptjes kokkerellen in de keuken. Nu ik allemaal kaarsen tegenkwam ergens achterin de kast leek het me leuk om die een twist te geven!


twisted candles

Zo gezegd zo gedaan. Een paar kaarsen in een hoge kan en een plomp kokend water erbij. Hahah er bleef niets van de kaarsen over! Terwijl ik dacht dat de kook er vanaf was. Dus toch veeels te heet.

Poging twee. Lauw water was het ook niet. De kaars bleef hard.

Poging drie. De verkeerde kaars. Er zijn kaarsen, bijvoorbeeld dinerkaarsen in zo’n pakje van 8, die een apart waslaagje om de kaars heen hebben. Die willen wel draaien als de kaars zacht is maar het buitenste laagje barst. En dat oogt lelijk.

Poging vier 😉 Kook wat water. Giet in de kan. Ongeveer een derde. En vul aan met koud water totdat je nog net met je hand in het water kan. Gebruik goede kaarsen! Bijvoorbeeld die van Dille en Kamille. Die hebben niet zo’n apart waslaagje erom. Doe de kaarsen in de kan met water en wacht ongeveer 12-13 minuten. Of totdat je ziet dat de kaarsen gaat krom trekken omdat deze zacht wordt.

gebruik evt een deegroller om de kaars plat te maken
twisted candles

Haal de zacht geworden kaarsen uit de kan. Leg plat neer en maak het gedeelte plat waar je graag een twist in wilt. Vervolgens draai je een leuke twist in de kaars. Leg plat neer om weer te stollen.

een hoge kan van dik glas is heel handig om kaarsen in te doen
deze kaarsen zijn de dinerkaarsen waar ik eerder over schreef. Gebruik het liefs goede kaarsen zonder waslaagje.
twisted candles

Doe takjes groen in de doorzichtige flessen en vul ze helemaal met water. Zo worden het prachtige kandelaren. Dit zijn beugelflessen van Dille & Kamille

Deze tote bag is van Loftloft.nl – gewoon aan de wand hangen met een bos groen erin! instant muurkunst! 🙂

twisted candles

Ik hou ervan, niet te perfect maar mooi nonchalant gedraaid! En.. oefening baart kunst!

Veel plezier met deze DIY, maak er wat moois van!

Xx Tineke