Hello picknick!
Zó blij met het zomerse weer, picknicktijd is aangebroken!!
Wij houden wel van een goeie picknick, afgelopen weekend stond er een ‘vaderdag’ picknick op de planning.
Genoeg mooie plekjes om af te spreken, wij ‘gingen’ voor het Doornse gat’. Helaas was er die zondagochtend al regen.
We gooiden onze planning om en besloten in de prachtige tuin en kas van zusje Lydia te picknicken .
En dat was een goed idee!!!! : )

Lydia heeft een heerlijk grote tuin, een park bijna en een meterslange picknick tafel.
Dat was maar goed ook ; ) want met al dat lekkers wat iedereen mee nam was kwam dat goed van pas, haha.
De hele tafel stond vol heerlijkheden…YUMMY!!!

De zon brak door en we zaten bijna de hele middag buiten , wat een geluk!
De kids konden fijn basketballen en voetballen in de tuin en de hondjes lagen lekker lui onder de boom.
Wij konden fijn bijkletsen en ondertussen snoepen van al het lekkers. Zó gezellig, wat wil een mens nog meer ?!
Zo kwamen wij de middag wel door… Toen het later wat frisser werd konden we de tafel met als erop en eraan zo de kas in slepen en konden we ons picknickfeestje voortzetten…

Wat er zoal op de picknick tafel stond?! Pasta stokken, verschillende belegde wraps oa. met zalm , kip en serranoham, kaasplank, allerlei knabbels, pappadums met chutney en nacho’s met verse guacamole, gehaktballetjes, mini kipspiesjes , watermeloen en fruit en tomaatjes en brood waaronder een gevuld picknickbrood. Van deze laatste delen we even het receptje want die namen we zelf mee; ) Handig is dat je dit brood al een avond van tevoren kan maken. Dat is zelf nog lekkerder dan vers. De smaken trekken zo goed in en de vulling blijft dan bij het aansnijden van het brood beter op z’n plek zitten.

Natuurlijk hoort er ook een lekker drankje bij. Tine zorgde voor een heerlijk koud Elderflower prosecco bubbeldrankje met framboosjes, ècht een feestdrankje !!

Van ons mag het altijd wel picknicktijd zijn, dat snap je ; )

Wij hadden een super geslaagde picknick en ja dat kan dus ook gewoon in je achtertuin….al hadden wij wel de mazzel dat de tuin van zusje Lydia
Parkafmetingen had zodat we zelfs met onze grote groep kids en honden alle ruimte hadden.

Picknickbrood to go!

O ja, hierbij nog het simpele recept van het gevulde picknickbrood.
De basis is heel eenvoudig een lekker , vers ongesneden brood.


Kapje eraf snijden en vullen met lekkers. Daar kan je volop in variëren , wij maakten de vulling al drie keer anders.
Je neemt hem makkelijk mee naar je picknick !

Deze keer stopten we er deze ingrediënten in:
Tomaten in plakjes
Mozarella in plakjes
Basilicumblaadjes
Gegrilde, gele courgette
Potje pesto
Twee flinke eetlepels Griekse yoghurt en een kneep mayonaise
Twee kipfilets
Handje Rucola sla
Zout en peper Italiaanse kruiden

Zo maakten we het:
Snij de gele courgette in lange plakken met de kaasschaaf of mandoline.
Besprenkel met olijfolie, zout en peper en de Italiaanse kruiden.
Grill de plakken in de grillpan op hoog vuur (3 à 4 minuutjes)
Laat ze afkoelen.
Pocheer / kook de kipfilets gaar. Laat afkoelen en trek met een vork uit elkaar.
Meng de kip met de pesto, Griekse yoghurt en mayo. Breng verder op smaak met peper en/of zout. (Proef even!!)

kip met pesto, Griekse yoghurt, mayo en peper uit de molen

Snij het kapje van het brood , bewaar deze, na het vullen mag ie weer op het brood.
Hol het brood wat uit zodat je vulling erin past. Voorzichtig dat je geen gat in de bodem maakt!
Het beste gaat dit met je handen zo voel je wat je doet.

Begin met de laagjes vulling. Start bijv. met de slierten courgette op de bodem van het uitgeholde brood.
vervolgens het kipmengsel, de plakken mozzarella(met evt.wat peper uit de molen) en hier bovenop komen de schijfjes tomaat en nog wat plakken corgtte en basilicumblaadjes.
Je kunt de laagjes steeds wat aanduwen vooral na de rucola is dit handig om te doen zo krijg je een mooi en goed gevuld brood.

Nu het kapje er weer op en het brood stevig inpakken met vershoudfolie. Doe dit echt strak en leg het brood dan tot gebruik in de koeling.
Een nachtje is [prima!
Gebruik iets zwaars om op brood te leggen. Wij gebruikten onze houten snijplanken.
Je duwt het hiermee een beetje plat waardoor de smaken goed vermengen en je vulling mooi stevig wordt.

Je kan het brood de volgende dag uit de koelkast halen en mee naar je picknick nemen.
Haal ter plekke de vershoudfolie eraf en snij het brood (wel even een broodmes meenemen) in mooie plakken.


Smullen maar!! Dit picknickbrood is trouwen ook heel lekker voor elke andere zomerse dag : ) en kan je dus een avond van tevoren klaarmaken.

Happy picknick!

En cheers op een mooie nieuwe week !!

X Lee.