Terwijl de regen weer eens tegen de ramen klettert denk ik met heimwee terug aan France. De laatste dagen van 2022 en eerste week van het nieuwe jaar zaten we daar in ons fijne huisje! Heerlijk om er even tussenuit te zijn. We doen niet eens hele bijzondere dingen daar maar juist de andere omgeving doorbreekt de sleur van alledag . Met als hoogtepunt toch wel de fijne wandelingen en middagen op het prachtige strand. En het heerlijke lente weer niet te vergeten ; ) In dit blog een throwback , boek- en magazine tip èn een 5 minuten DIY want we zitten weer vol inspiratie!

Ja de weekjes France waren heerlijk! Het bleek dat de heren zich op het strand (ook zonder schermpjes) zich prima wisten te vermaken ; )

Ze maakte in no-time een vuur om bij op te warmen. Want ja, het zeewater was wat aan de koude kant ; )

Ook wij hebben heerlijk genoten. Tuinieren in een ander tuintje, kopje koffie buiten ipv. van binnen en gezellig met z’n allen ontbijt, lunch en diner!
Zomaar wat dingen waar ik erg van geniet in France.
Natuurlijk, ook de wasjes draaien en de poets gaan daar gewoon door. Maar schoonmaken in een ander huisje, schuiven met andere spulletjes en boodschapjes in de supermarché doen inspireren me altijd weer!
Andere producten zorgen voor nieuwe ideeën en receptjes . En de plaatselijk bric à brac zorgt weer voor de gezellige bordjes en glaasjes. Alles is net even anders en dat maakt het nou juist zó fijn!

En dan natuurlijk nog de Franse tijdschriften. Ook deze keer kocht ik er een paar. Meestal ga ik voor de Marie Claire idées maar dit keer niet… Ik nam het voordeelpakket van Home magazine mee . Even wat inspiratie opdoen. We gaan nl. ergens dit jaar verhuizen. De verkoop loopt niet zo soepeltjes helaas… maar alvast wat inspiratie opdoen kan geen kwaad ; )

Geen spijt van ! In één van de bladen stuit ik meteen op een van onze favoriete Franse instagrammers: Zoé de Las Cases
(Tip om te volgen! )Ik herken meteen de fijne plaatjes uit haar boek : La Maison Hachette.

Kreeg het kado voor onze trouwdag van mijn lieve mams. En sinds dien ligt hij bij ons in huis binnen handbereik. Heerlijk om zo het Franse gevoel vast te houden.

En jaaaa, zo leuk deze binnenkijkers in de mooie Franse Maisons van Zoe. Wij houden ook van Parijs, manden, hondjes, bloemen en uitgebreide lunches in de buitenlucht en het Franse platteland! Dus het boek was een schot in de roos. Kortom Heerlijke Franse inspiratie! Van zowel het boek als het HOME magazine. Zou meteen even wat plaatjes delen! Vinden jullie vast ook leuk ; )

Tot slot wil ik nog even een 5 minuten DIY met jullie delen. Een leuke opbergzak gemaakt van een borduurring en een kussensloop.

Handig voor knutselspullen (bollen, wol of lapjes stof enz.) maar ook voor extra kussens of bedtextiel, handdoeken) Zo gooi ik er na een bezichtiging ons bedsprei en extra kussens in.


Tuurlijk je kunt er ook vuile was in doen! Handig want je draait de borduurring open en de kussensloop kan met was en al richting de wasmachine ; )

Eigenlijk heeft deze 5 minuten DIY geen werkbeschrijving nodig denk ik… maar vond um te leuk/handig om niet te delen.

Daarom toch even een korte uitleg.
Neem een kussensloop en een baboe of houten borduurring.
Ik kocht ze alletwee bij Zeeman voor een zacht prijsje.

Voor de rest heb je niet veel nodig alleen een schaar en band of koord.

De kussensloop van 60×70 cm past precies in de grootste borduurring. Deze ring is ± 33 cm.
Draai de borduurring open zodat je twee delen krijgt.
Vouw het open gedeelte van je kussensloop om de binnenring.

Zet vast met de buitenring door deze goed vast te draaien.

Een ophanglus maak je van een stukje band. Knip zo’n 30 cm af.

Haal het koord door de ring en maak een knoop.
Voilà klaar is je opberg/was mand.

Nu alleen nog ophangen aan een haak, deurknop of kapstok!

Ik ga op zoek naar nog meer leuke 5 minuten DIY’s. Die kunnen altijd tussen alle drukte door wel even. Ja toch?
Mochten jullie een leuke hebben laat het ons dan gerust weten : )

Happy Monday!