We vliegen weer een nieuwe week in met deze DIY vogeltjes in keramiek look! Super simpel om te maken en leuk voor die kale wand.

Handig: je haalt ze zo weer weg of plakt ze op een andere muur!

Zoals jullie weten houden wij van licht. Bij ons in huis vind je dan ook veel witte muren. Met uitzondering van de kinderkamers! Wij houden ervan, het is makkelijk te combineren en kleur kunnen we altijd toevoegen met accessoires. En mooi meegenomen, zo kunnen we goed ons werk doen. Foto’s maken met natuurlijk licht waarbij de witte, mat geverfde muren werken als in een daglichtstudio.

Dat wil niet zeggen dat onze muren kaal zijn. Zo hangen er spiegels , muurvaasjes, een krans, lichtjes en een mooie papieren waaier. Het wisselt wat. En ja… in Frankrijk zag ik van die leuke keramieken vogeltjes voor aan de muur. Timber en ik vonden ze geweldig! Maar dachten dat ze de autoreis niet zouden overleven en kochten ze niet.
We hadden er achteraf spijt van. Timber is namelijk dol op vogeltjes. Toen we laatst in de kwantum liepen op zoek naar gordijn stof kwamen we deze leukerd tegen.

Voor een prikkie meegenomen want er was sale. We besloten er nog wat vogeltjes bij te maken à la de vogeltjes die we gezien hadden in Frankrijk,voor aan de muur. We schilderden ze in dezelfde kleur groengrijs. Een mooie rustige kleur maar wel eentje die opvalt. Het leuke is dat je de vogeltjes steeds weer ergens anders kan ophangen. Gewoon een nieuw stukje dubbel schilderstape erachter en op de gewenste plek op de muur plakken. Simpel toch?

Het enige wat je nodig hebt is:
Sjablonen (printjes of tekenen)
Karton ( wij gebruikten een schoenendoos)
Verf (restje verf of klein proefpotje)
Baking soda
Kwasten
Schaar en schilderstape

Keramieklook

Baking soda is misschien het enige wat je niet verwacht had op het lijstje met benodigdheden. Maar er is een simpele truc om in combinatie met verf je objecten een keramiek look te geven door de structuur die de baking soda hieraan geeft. Gewoon door baking soda door de verf te roeren. De verhouding is ongeveer 1 eetlepel baking soda op 1/2 eetlepel verf.
Zo gebruikte ik deze schildertechniek al eens om glazen vazen en potten van de kringloop nieuw leven in te blazen en ze een mooie matte keramiek look te geven. Voor een DIY die ik mocht maken voor Terdege magazine.

Zo kregen deze kartonnen vogeltjes ook heel eenvoudig een keramiek/ stenen look.

Werkwijze
1.Teken of print een sjabloon uit. Wij gebruikten twee keer hetzelfde, onderstaande sjabloon en spiegelde deze een keertje. We kozen voor een iets kleiner formaat de tweede keer met printen.

2.Voor het derde vogeltje gebruikten we eenmaal dit sjabloon. Het formaat van onze vogeltjes ligt tussen de 12 en 15 cm. Maar kies de maat die je mooi vindt!

3.Wij plakken de sjablonen eerst op wat steviger papier , knippen het uit en nemen het sjabloon over op onze kartonnen schoenendoos. Zo blijft het sjabloon langer mooi en kunnen we het hergebruiken. (Je kunt het ook meteen overnemen op het karton. )

4.Knip de vogeltjes uit en schilder ze in de gewenste kleur. Wij gebruikten de kleur sale jade groen van Le noir Blanc. Voor een mooie structuur roeren we nog baking soda door de verf, dit geeft de gewenste keramiek look.

5.Een stukje dubbel schilderstape erachter en plak op de muur. Gewoon uitproberen waar het leuk staat. Deden wij ook ; ) Dit gaat heel eenvoudig. Ze zijn heel licht en blijven goed zitten.

Hier achter de bank geplakt .


Achter de tafel staat ook leuk ; )

Of misschien toch hier !! Gelukkig kunnen we ze snel wisselen… haha

Tip: niet zo van de vogeltjes? Elke andere vorm kun je op dezelfde manier maken op karton. Ook leuk voor op de kinderkamer met maan of sterren, libelle’s , bloemen enz.

Happy Monday!