Bloem-tompouces

Gister op moederdag kreeg ik een prachtig geknutselde bloemenhanger.
En de jongens plukten eerder in de week al bossen mooi fluitenkruid voor me.
Ik vond het tijd om mijn jongens ook eens met een bloemetje te verwennen…
deze maakte ik gister voor ze, eetbare bloemen:


Lekkere ouderwetse tompouces ( hun favoriet) maar dan in bloemvorm!

Bij lange na niet perfect maar súper lekker ; )

Ingredienten voor 5 personen:

* 10 plakjes bladerdeeg
* uitsteekvormpjes ( ik koos voor bloemen, maar hartjes zijn natuurlijk ook leuk)
* gele room (ik gebruikte de mix voor gele room uit een zakje van AH )
* 1 losgeklopt ei
* glazuur (zelf maken van poedersuiker en water of kant en klaar in zakje)

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 220˚C

2. Laat de plakjes bladerdeeg een beetje ontdooien en steek er met je bloemenvorm
bloemen uit. 10 grote en optioneel nog 5 kleine.

3. Bestrijk de bloemen met een losgeklopt ei.

4. Bak de bloemen ongeveer 20 minuutjes goudbruin in de voorgewarmde oven.
De kleine bloemetjes zijn iets eerder bruin.

5. Laat de bloemen afkoelen en maak het glazuur en de gele room klaar.

6. Verdeel een laag room op 5 bloemen en dek af met de andere 5 bloemen .

7. Giet het glazuur over de bloemetjes heen en klaar zijn je eetbare bloemen.
Versier evt. met de kleine bloemetjes en een extra dotje gele room.
Dit laatste is optioneel. Ik had nog een klein uitsteekvormpje en vond
het zonde het overgebleven bladerdeeg niet te gebruiken.

8. Pas op dat je je vingers niet opeet ; )

Gegarandeerd plakhanden!!

X