Door het herfstweer hebben we vaker zin in een warm drankje. Weg met de theezakjes, op naar de toko en de markt voor verse spulletjes!

Wat is het toch lekker om allerlei theetjes te maken met verschillende ingrediënten. En geef toe, heel gezellig om te doen om bijv zomaar ’s middags even wat citroentjes en gember te snijden…. en die geur!

Onze favoriete smaken zijn:
sinaasappel + kaneel
gember + citroen
munt + rozemarijn + limoen + honing

Het mooie is dat de thee met gember en de muntthee ook nog eens een flinke boost geven als je een verkoudheid of buikgriepje voelt opkomen. En google ook maar eens op gemberthee, als je dat leest dan wil je altijd gemberthee drinken! zo gezond!

’s Avonds is de sinaasappel-kaneel heerlijk verwarmend. Alhoewel, nu drink ik ‘m trouwens ook, maandagochtend is een prima tijdstip.

Muntthee dronken we wel vaker met een beetje honing maar is zo lekker met een takje rozemarijn en limoentje erbij, echt een thee voor als je nog even door moet. Denk aan een uurtje of vier in de middag! Beetje honing erin.. mmm

Zo komen we wel aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid twee liter water, hoor – geen probleem!

Uiteindelijk kan je natuurlijk variëren, bijvoorbeeld nog een kruidnagel bij de sinaasappel-kaneel en een beetje tijm bij de gember-citroen, maar teveel van verschillende ingrediënten in 1 potje maakt ook dat je niet meer proeft wat je drinkt. Wij vonden het het allerlekkerst zo eenvoudig mogelijk!

Tipje: rol de citrusvruchten eerst even door je handen, zo ontstaat er meer sap. Snij ze dan in plakken en dan de plakjes door de helft. Vervolgens de andere ingrediënten erbij in het kopje, heet water erop en laat alles erin terwijl je drinkt, totdat het te sterk wordt natuurlijk!

Laat je jouw favoriete combinatie weten?

Happy monday! xo Tin

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren