Meet & greet K’ Willeminhuis en Kleine zwaan !

Zó leuk afgelopen vrijdagmiddag/avond 22 november waren Willem himself en zijn dochter Esther in de mooie woonwinkel Kleine Zwaan van onze zus Lydia.

Een feestje en wat een opkomst, boven verwachting!
Iedereen lijkt nieuwsgierig te zijn wie er nou eigenlijk achter al die mooie producten zit en wil het verhaal uit eigen mond horen.

In de middag en avond verteld Esther dan ook vol passie over haar werk met haar vader. Hoe de K’ Willeminhuis woonobjecten worden ontworpen en handgemaakt door vader en dochter. Kortom het mooie verhaal achter dit geweldige merk.

Het verhaal
Na zijn herseninfarct, jaren geleden, heeft Vader Willem de draad weer goed opgepakt.
Vader Willem (80 jaar) maakt al dit moois in zijn werkplaats in Soest samen met Esther zelf èn sinds anderhalf jaar ook met een geweldige groep jongens samen. De jongens hebben allemaal een afstand tot de arbeidsmarkt en kunnen in het bedrijf hun talenten verder ontwikkelen.
Alle objecten worden met de hand gebogen van dun rond rest ijzer. Waarbij Esther de vorm en de functie van een ontwerp bedenkt, en vader Willem kijkt hoe ze het gaan maken.
Daarna gaan ze samen aan de slag met de meest prachtige, duurzame en unieke woonobjecten als resultaat.
Geweldig verhaal toch?

Natuurlijk zijn zo’n beetje al deze mooie en tijdloze woonobjecten te bewonderen in de winkel Kleine Zwaan.
Onze zus Lydia heeft ze prachtig gestyled en gecombineerd met de andere mooie merken die ze verkoopt in haar winkel zoals Sukha, Räder, Dutz en Onshus.

De hele winkel is al in een gezellige winterse kerstsfeer.
Een mooi gedekte tafel en voor iedereen een heerlijk, fruitig feestdrankje en lekker hartig hapje. Het wordt al snel donker dus de kaarsjes en lampjes gaan binnen en buiten aan, wat een gezellige meeting !

K’ Willeminhuis bestaat sinds 1 oktober 2016 en het leuke van het merk vinden wij dat net-niet recht is, maar juist wat ‘wonki” en een beetje krom . De lasnaden ? Die mogen gewoon gezien worden!
Het is tenslotte handwerk.

De ontwerpen hebben vaak een mooi detail en een uitstraling die sober, simpel en verfijnd oogt. 
Wij vinden dat K’ Willeminhuis daarom in elk interieur past!

Dat vonden nog meer mensen afgelopen vrijdag. Zus Lydia had het er maar druk mee en verkocht veel mooie objecten van ‘de kandelaar’ en ‘de korf’ tot aan ’de boom’. Gelukkig krijgt ze regelmatig weer nieuwe aanvoer van K’ Willeminhuis die Esther vaak hoogst persoonlijk komt langsbrengen.
Dus mocht je nog op zoek zijn naar een mooi december kado? Ik weet nog wel een leuk ‘happy adresje’ ; ) De adres gegevens van Kleine Zwaan vind je onderaan dit blog.

Aan het eind van de dag was er ook nog een mogelijk om Willem zelf te ontmoeten bij Kleine Zwaan.
Hij kwam speciaal naar Bemmel om alle belangstellenden te ontmoeten en om samen met Esther de winnaar van de prijsuitreiking bekend te maken. Want ja, je kon vrijdag nl. een prachtige K’ Willeminhuis vloerkandelaar winnen!

Helaas hebben wij Willem nèt moeten missen…maar onze mams nam gelukkig nog even een fotootje van Lydia en Willem samen. Zie onze instastories ; )

Je kan wel zeggen dat de meet & greet zeer geslaagd was en ook wij vonden het super leuk om erbij te zijn en wat meer over de bijzondere mensen en het verhaal achter K’ Willeminhuis te weten te komen.

Ik weet dat een aantal van jullie er afgelopen vrijdag ook bij waren… Tine & ik vonden het erg gezellig om even te kletsen en elkaar in real life te zien, wat ons betreft voor herhaling vatbaar !!

Voor al je december inkopen dus nog even het ‘happyadresje’:

Kleine Zwaan
Markt 41B
Bemmel

Happy Monday ,
Liefs Lee.