Happy birthday to meee! nou, bijna dan. Woensdag ben ik jarig maar vandaag is onze lieve moeder 70 jaar geworden. Dus je begrijpt dat we in een feestelijke stemming zijn!

Hoe feestelijk zijn deze dahlia’s in allerlei kleuren! Lee maakte een tijdje terug bloemenhouders van klei die je op een glas zet en je steekt je bloemen er mooi in. Dat vond ik zo’n goed idee dat ik ze zelf ook maakte! voor mijn mooie dahlia’s.

Dahlia’s hebben tere blaadjes aan de buitenkant. En zitten die in een bos of in een vaas te dicht op elkaar gepakt, dan beschadigen ze snel. Steek ze in zo’n bloemenhoudertje en het staat ook nog eens extra leuk en springerig van die kleurige bloempjes in verschillende glaasjes!

Kijk, hier is de link met de blogpost/uitleg van Lee. Eigenlijk is het eenvoudig, een cirkel steken uit een plak klei en met een rietje prik je er gaatjes in. Toch is het nog even leuk om haar blogpost te bekijken.

dahlia’s

Zijn er dahlia’s echt aan de buitenkant beschadigd en niet mooi meer? pluk de beschadigde bloemblaadjes eraf en het bloemenknopje van de steel en rijg ze aan een draad. Gewoon met een dikke naald en draad in het midden van de bloemen prikken.

Tadaaa een mooie bloemenslinger en heel verrassend met een feestje!

dahlia’s bloemenslinger

Oh houden jullie ook zo van dahlia’s? zo jammer dat ze niet het hele jaar door verkrijgbaar zijn. Dan stond er bij mij altijd zo’n vrolijke bos op tafel.

Nu maar extra genieten van deze kleuren! Voor een feestelijke maandag!

Liefs Tin!