We hebben weer nieuwe gemaakt! Ik zag prachtige droge grassen, vandaar!

Een tijd terug maakten we ze ook! De kleikubus- of blokjes met gedroogde bloemen en grassen en iedereen was zo enthousiast. Kijk hier is de link naar de vorige blogpost. We vonden ze ook zo leuk staan: Helemaal in de zomer! het doet zo lekker fransig en zomers aan.

Even een paar op de hoek van je buro, een nachtkastje, een paar op een krukje naast de bank…

Natuurlijk gaat er niets boven een bos verse bloemen, maar prachtige droge grassen of bloemen kunnen we niet laten liggen 🙂

De vorige kleikubus bloemetjes hebben de verhuizing niet overleeft, tijd voor nieuwe!

Je gebruikt hiervoor zelfdrogende witte klei. Snij uit de plak klei verschillende maten kubussen. Boetseer ze nog een beetje zodat ze extra mooi hoekig zijn. Prik de stelen, takjes erin als de klei nog zacht is en niet opgedroogd.

In sommige zet je vijf takken. Bij de grootste kubussen. Zorg dat de takken verschillende lengtes hebben. Dat oogt als een echt boeketje. In de kleinere zet je er twee of misschien maar eentje. Kijk of het speels genoeg is! Dat is het mooiste. Een springerig effect als je ze allemaal bij elkaar zet.

Het duurt zeker wel 1 dag voordat de kubussen droog zijn. De mijne zijn hier nog maar nauwelijks droog.

Deze witte was een bosje met alleen dit soort. De naam is: Ruscus. Deze is prachtig zo alleen in een kubus. Het zijn mooie grote kubussen vergeleken vorige keer.

De andere droogbloemen zijn papaver, graan en een mix van grassen. Helaas stonden de namen niet op de verpakking! als je zelf gaat mixen kan je vanalles bij elkaar doen hoor. Niet teveel van 1 soort. Dan wordt het misschien wat saai. Momenteel kan je overal droogbloemen kopen. Deze kocht ik bij de droogbloemenstand van Loods5. Maar Dille&Kamille, Hema en ook hobbywinkels hebben droogbloemen te koop.

happy monday!! X Tin