Zelfnakers zijn wel aan ons besteed, alleen met een huis vol kids, huisdieren en working hubbie, is er niet al teveel ruimte voor deze hobby. De Händig desk die ik via @soohme won kwam dan ook als geroepen!
Een stijlvol en minimalistisch bureau dat wel heel gemakkelijk op en af te bouwen is. Er komt geen schroef aan te pas ! Erg handig als je snel een fijne werkplek nodig hebt!
Echt een aanrader voor mensen die een aantal daagjes in de week thuiswerken of net als ik van ‘knutselen” houden.
Hij staat zo en ben je klaar? Dan kan je um gemakkelijk en compact weer opbergen.
Het hout is onbehandeld en kan daardoor in alle kleuren worden geverfd of gebeitst. Ik denk er nog een over na, misschien dat Ik alleen een transparante lak ga gebruiken. Vind de houtkleur eigenlijk wel mooi zo en makkelijk te combineren.

Dit weekend maakte ik er mijn eerste diy project op :een XL decoratieplank, of eigenlijk twee.
Want van een lange vurenhouten lat maakte ik er eentje voor op onze eettafel èn eentje voor op mijn nieuwe bureautje!

Ik was al eventjes op zoek naar zo’n plankje à la bloomon met droogbloemen maar dan in een Xl formaat en met kaarsenstandaards. Maar na wat speurwerk op google kon ik zo’n exemplaar nergens vinden. Had um ook nog nergens gezien maar het leek me zo leuk zo’n echte eye-catcher voor op de eettafel.
Vond alleen hele kleine plankjes van rond de 20 cm èn geen plek voor gezellige kaarsjes. Ook leuk hoor begrijp me goed maar dat had ik niet voor ogen, ik ‘moest ‘dus zelf aan de slag gaan!

Deze diy begint dan ook in de bouwmarkt waar ik een vurenlat/balkje koop van ± 210 cm lang, 4cm hoog en 9 cm breed.
Ik zaag hem op 115 cm af, dit lijkt me een mooie lengte voor op mijn eettafel van 220 cm. lekker xxl!!
( Je kan de zijkant evt. nog netjes glad schuren, maar ik kon het schuurpapier niet vinden, oeps)

Nu ik de lengte van mijn decoratieplank heb bepaald is het tijd om de plek van mijn kaarsen te bepalen.
Ik heb al drie mooie kaarsenprikkers, die je normaal gesproken voor kerststukjes gebruikt, gekocht bij de Eurofleur , een tuincentrum in Leusden. Je vindt ze deze tijd waarschijnlijk overal in de winkel ook online zag ik ze al.

Eén kaars in het midden van de plank de andere twee aan de zijkanten op ongeveer 19 cm van de kant af. Met een potlood zet ik puntjes op de plekken waar ik met de boormachine de gaatjes kan boren. Ik gebruik hiervoor een klein boortje zodat de prikker er net in past en stevig blijft staan. Met een te groot gat zou het kaarsje gaan wiebelen. Mijn tip is dan ook: begin met een klein boortje van 2mm en kijk even of de kaarsprikker past. Zo niet dan pak je het boordje wat daarna komt, de 3 mm.
O ja, en hou het boortje mooi recht en niet scheef want dan breekt zo’n kleintje al snel, ik weet er alles van ; )

Gelukkig kan ik snel voor een prikkie een nieuw setje boortjes scoren bij de Action en verder met mijn projectje.
Ik blij, de hubbie blij : )
Zo de kaarsjes staan, nu nog heel wat gaatjes boren voor de bloemen en het groen wat ik in gedachten heb!

Maar dit komt wat mij betreft niet zo nauw! Over de hele lengte van de plank boor ik gaatjes, her en der over de plank verspreidt,met boortjes in verschillende diktes. Maar niet te groot want ik heb geen bloemen of groen met al te dikke stengels.
Vooral grassen, bloemen en dunne takjes.

Het ‘opbouwen’ kan beginnen…eerst maak ik een eyecather voor op de eettafel in warme, zachte tinten en wat fris wit.
De grasjes en droogbloemen prik ik in de gaatjes net zo lang totdat ik ze mooi gerangschikt vindt.

De tafel wordt gedekt.
En ja, ik heb best wat keuze aan servies zo met de kringloop om de hoek. Dus kies bordjes en kommetjes in bijpassende kleuren en mix en match erop los. Wat mij betreft is het geslaagd en kunnen de kaarsjes aan!!

Let wel op met het aansteken van de kaarsen de droogbloemen vatten snel vlam,zet daarom de bloemen ook niet te dicht op de kaarsen standaards

Met deze XL decoratieplank kan je alle kanten op. Je krijgt eenvoudig een nieuwe sfeer aan tafel door de plank op andere manier te decoreren.

Om jullie een beetje een idee tegen maakte ik nog een sfeertafel dit keer met een plank in winter/kerst sfeer, die dus zeker niet zou mis staan op een kersttafel. Alle droogbloemen en grasjes gaan eruit op de witte takjes na, die mogen blijven ; )

Takjes Eucalyptus en wit gipskruid gebruik ik om de andere gaatjes op te vullen, het ruikt meteen lekker in huis!

De zacht gekleurde kaarsjes worden vervangen door witte exemplaren en de tafel gedekt in winters wit en koel grijs met een beetje zilver.

Een heel andere sfeertje toch? Zo kan je keer op keer een nieuwe eye-catcher maken !

Laat je fantasie de vrije loop en kies bloemen, takjes en kaarsen uit die passen bij het tafelkleed of servies dat je wilt gebruiken. Kies voor soorten die zonder water kunnen of mooi indrogen. Dit geldt natuurlijk voor droogbloemen.
Al kan je voor een speciaal etentje of feestje ook best ‘verse’ bloemen gebruiken die je dan na het eten weer in de vaas zet.

Ik had natuurlijk nog een stukje van mijn vurenlat over….die moest er ook aan geloven. Ik maakte er een XL organiser/ deskplankje van. Het principe is hetzelfde. Vooral veel gaten boren. Grote gaten voor potlood/pennen of stiften aan de rechterkant van het plankje, wat kleine aan de linkerkant voor m’n bloempjes en twee spijkertjes voor een leuke kaart of afbeelding.

Leuk toch? Ik ben blij, ‘happy’ met mijn mooie bureautje van Händig design èn met mijn XL decoratieplank.

Deze diy is echt te makkelijk voor woorden, plankje zagen en gaatjes boren, maar zonder boormachine dus niet te doen.
Gaan jullie hem maken? Ben zo benieuwd hoe jullie um zouden decoreren? Hoor het graag : )

Happy Monday!

X Lee.