Blauwe eitjes! Hoe mooi! We kleurden ze met rode kool. Grappig he. Je verwacht niet dat het blauw kleurt, want het kleurbadje is ook paars, net als de rode kool. Is die rood? šŸ™‚

Wat heb je nodig:

  • Krop rode kool
  • Witte azijn
  • Witte hard gekookte eieren
  • 1,5 liter water

Hak de rode kool in grove stukken. Zet het water op met 4 eetlepels azijn, samen met de grofgehakte rode kool. Laat dit een half uur zachtjes koken.

Het kan geen kwaad om even een raampje open te zetten, hoor!

Na een half uur giet je de pan af door een zeef en vang je het paarse kookvocht op in een schaal eronder. Dit is het verfbadje voor de eieren.

Laat ze kleuren in het verfbad. De eerste haalde ik er na 15 minuten uit. De tweede na een half uur, de derde na 45 minuten. En zo kan je zelf bepalen hoe intens je de kleuren wilt. De donkerste blauw heeft ongeveer twee uur gekleurd.

Op de rechter foto zie je verschillende tinten blauw het vijfde ei droogt nu en heeft twee uur in het verfbad gelegen. De kleur is paars maar het ei wordt blauw.

Ik vind het resultaat zo mooi!

Twee weken geleden kleurden we ze in tinten roze, oranje en geel, kijk hier nog even.

Eieren verven met rode kool
Eieren verven met rode kool

Gaan jullie ook eitjes kleuren?

Ze smaken ook echt lekker, hoor!Ā helemaal geen kool of bietensmaak eraan! alhoewel ik bietjes wel lekker zou vinden…

En heb je teveel gekleurd dan maak je een heerlijke salade met geprakte eitjes en avocado en cremefraiche, lente uitje! Mmm beetje op smaak brengen met zout en peper en evt wat kerrie. Heerlijk om mee te lunchen!

Happy monday allemaal! Xx Tin