Leuk hé, zo’n lente-eitje! Beetje kurkuma opzetten in een pannetje, even laten doorkoken. Eitjes in het gele badje ploppen, ja het lijkt appeltje eitje en dat is het eigenlijk ook, maar toch gingen we even de mist in 😉 We hebben dus wel wat handige tips om zo’n eitje zelf te maken! kijk lekker verder

Hoe maak je deze vrolijke eitjes!

Schep 4 eetlepels kurkuma in een liter water met 200 ml witte azijn. Laat een half uurtje op een laag pitje koken.

Maak ondertussen de eitjes klaar. Kook de eitjes zodat ze hard zijn.

Zorg voor platte blaadjes of bloemetjes en stukjes panty kous.

Leg een blaadje op een hard gekookt eitje stop ‘m in een stukje pantykous en knoop heel strak vast, zodat het blaadje op het eitje niet meer kan verschuiven.

Giet het kurkuma water in een kom LET OP het is nu echt verfwater!! En de vlekken gaan er lastig uit, ja echt, ook op natuurstenen werkbladen dus knoei niet of dek het af!

Leg de verpakte eitjes nu in de kom in het kurkuma verfwater. Ik checkte na een half uurtje maar echt niet lang genoeg. Uiteindelijk hebben de eitjes in totaal 6 uren in de kom met kurkumawater gelegen om mooi geel te worden en de hele nacht en ochtend erna gedroogd. Natuurlijk met het pantykousje erom. Mocht het toch nog nattig aanvoelen zet er dan even de föhn op of wacht anders nog even.

Als het echt droog is knip je voorzichtig het kousje eraf en verwijder ook het blaadje voorzichtig. Spoel de eitjes NIET af.

Ik vind het resultaat echt prachtig! vorig jaar verfden we de eieren in verschillende kleuren. Bekijk deze twee blogposts van vorig jaar eens, echt heel leuk om te doen.

eieren in roze

eieren in blauw

Een hele happy maandag! Xx Tin