Zo, ik zit aan m’n powerontbijtje.

Het is weer maandag en echt veel te doen, dus ik kan wel een voedzaam ontbijtje gebruiken en dan vind ik het zo lekker om deze pannenkoekjes te maken! Zo gepiept en echt heerlijk. Een paar jaar geleden tijdens de verhuizing ontdekt en sindsdien favoriet: volgens mij had ik het receptje uit de Allerhande maar heb het toch even wat getweakt.

Het receptje is voor 1 persoon, je maakt er twee dikke wat kleinere pannenkoekjes mee. Of je deelt deze twee pannenkoekjes met je schatje op een gezellige zondagochtend bij je cappu.

Wat heb je nodig:

  • 1 hele rijpe banaan
  • 1 ei
  • 2 flinke eetlepels havermout
  • wat fruit, aardbeitjes vind ik er zo lekker fris bij!
  • ahornsiroop of iets anders wat je er lekker overheen vindt

Prak de banaan, hoeft niet helemaal picobello glad te zijn hoor. Eitje erbij en de havermout, niet te zuinig mogen best dikke eetlepels zijn. Klutsen!

Doe met een lepel twee flinke dotten beslag in de pan die dan 1 klein pannenkoekje vormen. En als die klaar is de volgende maken, of je hebt een grote koekenpan, dan doe je twee pannenkoekjes tegelijk. Als het goed is maak je twee kleinere uit dit beslag. Vind ik fijner dan een hele grote maken, je weet wel met omdraaien enzo breekt het niet zo snel. Meestal maak ik ook wat meer beslag voor de volgende dag. Gewoon alle ingredienten keer twee šŸ˜‰ Afgedekt onder folie blijft het best een nachtje goed om de volgende dag nog een paar te bakken.

Heerlijk, nou, knallen maar… happy monday!! Tin

ps: ook kidsproof šŸ™‚

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren