Worden jullie ook zo gelukkig van al dat zomerfruit! Soms word ik er echt heel hebberig van en neem ik veel te veel mee!
Zo lekker om dan een clafoutis te maken met fruit dat snel op moet. Het is een lekker snoep/nagerechtje op basis van pannenkoekenbeslag. Ik heb ooit eens een receptje van [ MadybyEllen instagram ] opgeduikeld en die is favoriet.

Op het moment dat ik dit blog schrijf zit ik in een druilerig Nederland, maar de blog komt op maandag (vandaag dus) online als ik in Frankrijk ben. Een clafoutis is een frans receptje dus ik kom natuurlijk al helemaal in vakantiesferen.

Ik verheug me zeer op de leuke marktjes in Frankrijk waar ze veel rechtstreeks van het land verkopen, of van mensen die een grote moestuin hebben. Dus verser kan niet! Vaak staat degene die de groenten en fruit geoogst hebben zelf in de kraam en vertelt er dan over.

In Frankrijk ga ik ook eens de hartige variant van de clafoutis uitproberen, die staat ook op Ellens site.

Zo nu genoeg getypt en aan de slag, wij gaan vandaag die met rode vruchten maken, heerlijk met een schepje griekse yoghurt…een beetje warm is-ie het allerlekkerst.
Oja, hier natuurlijk nog de link van Ellens receptje, gewoon aan haar beschrijving houden dan gaat er niets mis, zo makkelijk!

Bon appetit! xo Tin

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren