Een dagje Vlieland, kan best!
haha je moet er wel vroeg voor op want je wil natuurlijk de eerste boot pakken.

Afgelopen zaterdag ging ik voor mijn werk naar Vlieland! De eerste boot om 9.00uur in Harlingen voor de overtocht moest gehaald worden. Half zes op, dat was iets minder happy maar goed met een mooie dag in het vooruitzicht sprong ik lekker op tijd in de auto. Jammergenoeg kon ik niet een nachtje blijven, want eenmaal op Vlieland, wist ik ohh hier kan ik wel een paar dagen vertoeven!

Wat een heerlijk eiland! Op Vlieland krijg je echt dat eilandgevoel.

Op mijn gehuurde fietsje fietste ik naar mijn afspraak. Vlieland is een autoluw eiland. Bij aankomst op het eiland zijn er meteen al fietsverhuuradresjes. Dus heel handig. Ik fietste naar het midden van het eiland waar mooie vakantiehuisjes in de duinen lagen. De huisjes kriskras door elkaar. Niet van die echte vakantieparkhuisjes en alles keurig netjes op een rijtje, maar heel idyllisch in de duinen en allerlei soorten en maten!

Dat ritje op de fiets was zo heerlijk. Echt even vakantiegevoel. Je ziet ook echt overal fietsen!

Het was de bedoeling dat ik een bruidspaar fotografeerde, ze hadden een chauffeur geregeld met SUV die met ons het hele eiland over crosste. Super was dat! maar wat zou ik graag nog een dagje op de fiets het eiland rond zijn gegaan. Nou goed, blij met deze heerlijke dag. Uiteindelijk heb ik niet zoveel prive foto’s kunnen maken, want daarna had ik nog maar anderhalf uur de tijd om de laatste boot te pakken, maar ik vind het eiland te leuk om de paar foto’s die ik heb niet met jullie te delen.

…over de Vliehorst naar het drenkenlingenhuisje.
De Vliehorst is een grote zandvlakte aan de westkant van Vlieland, ook wel Sahara van het noorden genoemd. Bijna op de punt van het eiland staat dit prachtige reddingshuisje. Vroeger een plaats voor drenkelingen om te verblijven, nu is het een juttersmuseum. Ook om het huisje heen aangespoeld hout en alles wat maar gevonden wordt! echt wauw, en het is ook nog eens een trouwlocatie!

Natuurlijk een lekker worteltaartje eten bij het beste strandpaviljoen van 2017 ’t Badhuys!

En weer terug naar de dorpsstraat, de hoofdstraat van Oost Vlieland, met supergezellige winkeltjes en die ook weer leidt naar de veerboot.

Op de zeedijk wachten op de boot en hoe fijn was het ik had ook een echte chauffeur mee, mijn lief! en mijn espadrilles, dat moet op een eiland 😉 Wat een uitzicht en wat een mooie dag!

Kijk, Vlieland kan dus wel in een dagje maar als ik jullie was zou ik er maar een lang weekend van maken.

happy monday! xo Tin

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren