Herfst afgelopen weekend!! Wind, regen en tussen de buien door liepen we tussen de gevallen bladeren in het bos.
De paddenstoelen zijn de grond uitgeschoten, na ons laatste ‘bos bezoek’ .
Timber en ik zien zelfs onze favoriet, de rood met witte stippen! Lang houden we het niet vol in het bos.
Want helaas, ook hebben we het eerste herfstgriepje te pakken en voelen ons kwakkelig, moe met keelpijn en koorts.

Wij bleven de rest van het weekend dus lekker binnen en bakten en knutselden wat met onze herfstvondsten. Timber vond bij zijn school al mooie kastanjes en bolsters en hij dacht nog een ander soort kastanjes bij ons voor op het pleintje gevonden te hebben. Dat bleken na nader onderzoek plataan balletjes te zijn. Want nee….er zat toch echt geen kastanje in ; )

We roosterden pompoen in de oven om (je raad het nooit!!|) Pumpkin spice latte te maken à la Starbucks want nu die espresso cups van Starbucks gewoon in de supermarkt liggen wordt het wel erg makkelijk er zèlf dit populaire herfstdrankje te maken!
En mama moet toch ook wat te doen hebben als the boys koekjes bakken?! Een ‘lekker’ weekend dus, lees vooral even verder als je zelf ook wel een lekker herfstdrankje kan gebruiken…

Voor die heerlijke pumkin spice latte à la Starbucks heb ik natuurlijk wel pumkin spice kruiden nodig en een ander onmisbaar ingrediënt nl. pompoenpuree. Beide online wel verkrijgbaar maar in de supermarkt hier nog niet.
Gelukkig kan je zowel de pumkin spice mix als de pompoenpuree gemakkelijk zelf maken.
Voor de pompoen puree pureer je “gare” pompoenblokjes. Ik roosterde een zakje ‘verse’ in de oven maar koken kan ook.

Daarna even de staafmixer erdoorheen en laten afkoelen. Voor de pumkin spice latte à la Starbucks heb je niet zoveel nodig.

ondertussen worden de plataan balletjes in de verf gezet.

Dus hou je over maak er dan iets anders lekkers van , zoals soep of pompoencake. Of bewaar en trakteer jezelf of een ander
op nog zo’n lekkere mok pompoen latte.

De pumkin spice mix maak je door de onderstaande 5 kruiden uit je kruidenlaatje goed te mengen.
Onmisbaar voor de latte maar ook lekker door de herfstkoekjes of pompoen gerechtjes. Zeker de moeite waard dus om dit mengsel te maken want de herfst is nog maar net begonnen. Hieronder de ingrediënten.

Pumpkin spice mix:

3 eetlepels gemalen kaneel

2 theelepels gemalen gember

2 theelepels gemalen nootmuskaat

1 theelepel gemalen piment / all spice

1 theelepel gemalen kruidnagel

Voor twee bekers pumkin spice latte à la Starbucks:
*400 ml melk . Ik gebruik lactosevrije melk, maar neem de melk die je lekker vindt ( bijv. volle melk, soja of amandelmelk).
*2 eetlepels pompoenpuree ( van de gepureerde gekookte of geroosterde pompoenblokjes)
*2 kopjes espresso .Bijv. gezet van capsules van Starbucks blonde espresso roast. Of andere espresso of sterke koffie.
*Zakje vanillesuiker
*1 theelepel pumkin spice kruiden
*
4 eetlepels opgeklopte slagroom

Bereiding:
Verwarm de melk met daarin de pompoenpuree, de vanillesuiker en de pumkin spice kruiden.
Breng aan de kook en roer het mengsel goed door elkaar.
Klop de slagroom op. Eventueel met wat suiker.
Zet twee kopjes Starbucks espresso of andere sterke koffie.
Giet de espresso over in een twee grote mokken en vul aan met het melk/kruidenmengsel.
Top je bekers met pumkin spice latte af met 2 eetlepels van de opgekropte slagroom en een snufje extra pumkin spice kruiden .

Oei wat heerlijk en wat ruiken de kruiden lekker in de Starbucks pumkin spice latte. Ik schonk hem in onze grote Starbucks mok (ooit een souveniertje uit Parijs) en de kids waren lekker royaal voor me en topten af met heel veel slagroom…hahaha.

De jongens zelf drinken geen koffie maar zijn druk met koekjes bakken, behalve Dico die heeft iets teveel huiswerk.
Vrijdag zou Timber eigenlijk op school al koekjes bakken maar dat ging niet door voor hem, een verdrietig jongetje dus.
Daarom thuis dit weekend niet 1 maar twee keer gebakken.

Eén keer koekjes `zonder” en de tweede keer koekjes met pumkin spice kruiden en een theelepeltje pompoenpuree door het deeg heen.
Tip voor jullie om toch echt de pumkin kruidenmix te maken de koekjes met 2 theelepeltjes van dit goedje en theelepeltje pompoenpuree erdoor smaakten toch echt beter ; )

Bij de IKEA namen we laatst zulke leuke herfstvormpjes mee….eekhoorntje, egeltje, vosje enz. Die werden dus gebruikt voor “onze’ herfstkoekjes.

Schattig toch, ik kreeg ‘het vosje ‘ en ‘het eekhoorntje” ook te proeven bij mijn tweede kopje pumkin slice latte à la Starbucks.

Ondertussen werd er aan onze ‘keukentafel’ ook nog druk geknutseld ,de plataan balletjes werden in de verf gezet en met een wolletje aan elkaar vast geknoopt.

nog zon’n lekkere pumkin spice latte : )

Wat een lol met deze ‘kersjes’…denk dat het uiteindelijk een slingertje wordt of gewoon leuk om te geven bij een kadootje met een kaartje eraan ; ) Leuke bezigheid in ieder geval als je niet zo fit bent en je iets gezelligs wilt doen.

Ons herfstige weekend zit er weer op maar als ik nu naar buiten kijk zie ik hetzelfde herfstige weer….weer voor een pumkin spice latte à la Starbucks misschien?!

Happy fall!

Liefs Lee.