De laatste daagjes van het jaar gaan in, 2019 is alweer weer bijna voorbij!
Wij brengen ze net als de afgelopen jaren door in Frankrijk.
In ons knusse huisje aan de zuidwest kust, ver van de grote stad.
Oud en nieuw is dan ook geen groot spectaculair feest hier in ons dorp.
De meeste mensen hier sluiten het jaar al etend af met familie en vrienden. Oesters, foie gras en gerookte zalm worden hier volop gegeten rond oud en nieuw.

Geen grote vuurwerkshows hier in ‘ons’ dorpje.
Alhoewel de jongens altijd wel wat meegenomen potjes afsteken rond twaalven ; )
Voor ons geen foie gras en oesters daar maak ik de jongens niet blij mee. Oliebollen hier ver te zoeken, daarom bak ik vaak iets lekkers voor oudejaarsavond, wafels of een lekker taartje.
Vorig jaar waagden we ons zelf aan de ovenoliebollen van Koopmans, zeker niet verkeerd!

Oud en nieuw vieren wij dus niet op de typisch Franse manier….maar een lekker glaasje Franse bubbels gaat er hier wel altijd in.
Champagne en andere lekkere drankjes vind je hier genoeg !
Ook voor de kids is er veel keuze ….zo maken we er altijd wel een hele gezellige avond van samen.

Dit jaar zijn Tine & haar hubbie er ook, zó gezellig!
We willen er daarom iets extra feestelijks van maken…
Van ijs houden we allemaal en met het lente zonnetje hier gaat dat er ook echt al wel in.
Ijs moet er dus zeker komen en ijs met bubbels is helemaal een feestje dus dat wordt het dit jaar!

Een klein voorproefje alvast van ons zelf gemaakte yoghurtijs met frambozenbubbels!
…en ja daar hoort natuurlijk een frambozentaartje bij ; )

Yohurtijs maken we (bijna) altijd zelf gewoon met Griekse yoghurt en bevroren fruit.
Een gelijke hoeveelheid van beide en dan de staafmixer erdoor, heerlijk!!
Ben je in een ‘zoete’ bui dan kan je er wat theelepeltjes honing doorheen roeren.

De jongens kunnen dit klusje al helemaal zelf klaren, zo maakt Dico het laatst al klaar voor school, altijd een succes!

Hieronder het receptje van het yoghurt frambozenijs maar vervang de frambozen gerust door elk ander fruit.
Zolang het maar goed bevroren is. Het handige van dit receptje is dat je er dus helemaal geen ijsmachine voor nodig hebt of alle 4 uur moet omroeren.

Zelfgemaakt yoghurt frambozen ijs.
4 pers.
Ingrediënten
250 gram bevroren frambozen
250 gram Griekse yoghurt

Bereiding
Doe het bevroren fruit in een grote (beslag) en schep er 250 gram Griekse yoghurt bij.
Ga er met de staafmixer door tot het mooi glad is. Een paar kleine stukjes is niet erg maar het ijs moet er mooi glad uit zien.
Wil je iets zoeter ijs dan kan je er wat theelepeltjes honing doorheen roeren.
Verdeel eerlijk over de 4 bakjes en garneer met een paar hele frambozen. Eet meteen op!

Dit ijs is natuurlijk heerlijk om zomaar op te lepelen maar met een lekker bubbeldrankje erbij is het een feestje! Je krijgt dan een soort van spoom.

Om de spoom te maken schep je een bolletje yoghurt frambozen ijs in een paar mooie glazen. Vul ze aan met een lekker koud bubbeldrankje naar keuze

Dat mag natuurlijk champagne zijn, maar prosecco of een non-alcoholisch bubbeltje kan ook!

Bij ons mochten de jongens voorproeven dus koos ik voor een non-alcoholisch frambozen bubbeltje van Listel.
YUmmy! Wij zijn om, het wordt spoom : )

Lekker met hartig of zoet aan jou de keuze…

Une très bonne année !

X Lee.