Weet je waar je mij voor kan wakker maken? kaasjes!  Zijn jullie daar ook zo dol op?

kaasjes

….van die heerlijke smeuige kaasjes, of zo’n blauwe kaas met een likje vijgenchutney, of een frisse geitenkaas met kruiden 

Ik vind het dan ook zooo gezellig om af en toe in het weekend kaasjes te serveren, voor wie er ook langs komt. Of gewoon gezellig met z’n twee. En dan niet zo maar hop hop we knallen het uit de verpakking op een bord. Maar lekkere combi’s maken met bijvoorbeeld amandelbrood, vijgenchutney en dan serveren op mooie houten plankjes of aardewerk.

Houten plankjes, leuke kommetjes een mooi mesje, als ik ergens ben is mijn speurneus hard aan het werk om prachtige serviesjes en bestekjes te vinden. Dan bedoel ik vooral de leuke markten en brocanterietjes. 

Voor de kaasjes maakte ik deze stekers van klei! En vooral leuk voor een feestje! Want de niet-kaaskenners zijn dan meteen geholpen 😉

kaasstekers

Bedenk een vorm, snijd het uit zelfdrogende klei.

Rol een plak klei uit tussen vetvrij bakpapier. Niet te dun. En snij er de vorm uit. Zorg ervoor dat het gedeelte dat in de kaas moet steken lang is. 

Met letter stempeltjes druk je de naam van de kaas er in. En eventueel met een prikker prik je decoratieve gaatjes rondom.

Laat het goed drogen zeker een nacht en lak het af. Zie het flesje op de afbeelding.


Eet de kaasjes op kamertemperatuur, haal de kaasjes een uur voor serveren uit de koelkast.
Deze harde geitenkaas, met een kruidenkorstje dat je kan eten, is overheerlijk!

Een stukje vijgenamandelbrood met blauwe kaas! Past zo goed bij elkaar.
Franse blauwe kaas, bleu d’auvergne.
Bewaartip: verpak een stukje overgebleven kaas in vetvrij bakpapier en in een plastic bewaardoos in de koelkast.

Pak je mooiste plank of schaaltjes en serveer de kaasjes! Voor het wauw effect zet je er kommetjes tussen met nootjes, brood en fruit. Abrikozen en vijgen of vijgenchutney en balsamicoazijn zijn heerlijk bij kaasjes.

Genietse! en waan je deze zomer met de kaasjes gewoon heel eventjes op vakantie!

Fijne dag! Xx Tin