Met al de regen van afgelopen week hadden we zin in een fleurige DIY!!
We maakten bloemenstickers en bloemenhangers. Daarvoor gebruikten we de bloemen die we in de vaas hadden staan. Dille en Guldenroede (Solidago) in lekker zonnig geel ; ) Èn wat paarse viooltjes uit de tuin. Met een voorraadje van deze stickers en hangers heb je altijd wat achter de hand voor last minute decoraties.
Ze zijn ook nog eens heel eenvoudig te maken ! Kijk maar eens…

Benodigdheden

Voor de stickers heb je breed transparant tape nodig, bakpapier en wat bloemen. Je kunt gedroogde bloemen gebruiken voor deze DIY. Wij kozen ervoor de bloemen een half uurtje tussen een dik boek te leggen om ze net wat platter te maken. Zo konden we snel aan de slag gaan met onze stickers!

Werkwijze

De werkwijze is heel eenvoudig. Leg een stukje bakpapier neer en plak hier een stuk tape op.
Hier bovenop leg je wat bloementjes en vervolgens dek je deze weer af met een stukje tape.
Dat is alles!
Je kunt de sticker nu knippen in de vorm die je wilt. Recht, rond of om de bloemen heen.
Met deze stickers kun je van alles en nog wat opfleuren. Gewoon het bakpapiertje aan de achterkant verwijderen en plakken maar : )

Plak ze op een gekookt eitje voor een vrolijk lente ontbijtje.

Op glazen flesjes of weckpotten, houten bordjes enz.

Tip: Geef de stickers aan je kids om zelf hun eitje of servies mee te versieren.

Natuurlijk ook leuk voor op een kaart/kadootje. Of plak ze in je scrapbook of dagboek ; ) En tof in combinatie met de bloemenhangers die we maakten!

Om deze hangers zelf te kunnen maken heb je waxpapier nodig . Dit ziet eruit als bakpapier maar dan met een vettig laagje en die heb je nou juist nodig. Online verkrijgbaar maar ook bij de toko of Turkse supermarkt. Waar ze een stuk voordeliger zijn. Voor 1,39 een hele rol!

Benodigdheden

Het waxpapier is het belangrijkste, zonder dit papier lukt het niet. Voor de rest heb je niet veel nodig alleen bloemen, gewoon verse dit keer . Verder nog een warme strijkbout / strijkplank en een oude theedoek.

Werkwijze


De werkwijze is net als bij de bloemenstickers weer heel simpel. Scheur een stuk waxpapier af en leg op de strijkplank op een oude theedoek. Vouw het papier dubbel en weer open leg nu op een van de twee kanten wat mooie bloemen .

Vouw het lege deel waxpapier nu over de bloemen heen en ga er met een warme strijkbout over.
De was smelt en sealt de bloemen als het ware tussen het papier. Die kunnen zo geen kant meer op en dat is de bedoeling!

Draai je waxpaier nu om en strijk ook de andere kant voor een nog beter resultaat. Laat even afkoelen en knip er vormen naar keuze uit. Rondjes , eivorm, hartjes allerlei organische vormen .

Leuk om in een bloesemtak te hangen, rijg er dan gewoon een touwtje of lintje doorheen.

Als de magnolia dan nog niet bloeit ziet het er toch ‘bloeiend’ uit ; )

Pimp je kadootje ermee op! Of maak er een slinger van…

Een fleurige mobiel is zo gemaakt met deze bloemenhangers….zo mooi als het licht erdoor schijnt!

Je ziet mogelijkheden genoeg met de bloemenstickers en hangers!! Gaan jullie ze ook maken?

Happy monday!

X Lee.