Wij maakten een ‘pegboard’ in onze studio!Echt een eyecatcher om de spullen die je vaak gebruikt op deze manier op te bergen! En handig ook!

Wil je er ook eentje maken? Zoek op gaatjesboard in plaats van op pegboard als je online zo’n board wilt bestellen. Wij gingen naar de bouwmarkt want het board moest een tikkie kleiner dan de oorspronkelijke afmeting en in de bouwmarkt zagen ze alles op maat.

Online staat dat het board ook in het wit is, maar niets te vinden in de winkel, dus we kochten een bruine zo’n kartonkleurtje. Eigenlijk, zei de jongen van de Gamma, zijn dit gewoon platen die voor bedbodems worden gebruikt. In kleine ledikantjes zie je ze nog wel.

Een raamwerk (met een dikte van 2,5 cm) waar je het board op bevestigt is wel nodig, want je wil er namelijk haakjes doorheen kunnen steken. Ook die latjes kan je op maat laten zagen. Raamwerk klinkt ingewikkeld maar zijn gewoon 4 latten die je aan elkaar schroeft. Board erop schroeven, wit verven en tadaaa.

We verfden het board wit met hoogglans lak!

Nog even alles op een rijtje:

  • gaatjesboard
  • lat of latten voor raamwerk, dikte 2,5 cm
  • schroeven
  • witte verf
  • haakjes

De gaatjesboardhaken hebben wij online gekocht Rinsema, die zijn niet te koop in de Gamma.

Dit is natuurlijk ook een leuke DIY om samen met je kinderen voor vaderdag te maken!

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren