Heerlijke warme kaneelhartjes die gaan er wel in met dit winterse weer!
De jongens hier hadden er dan ook geen enkel bezwaar tegen dat ik alvast een valentijns receptje wilde uitproberen, want de hartjes smaken er natuurlijk niet minder om!
Maak ze dus gerust alvast want valentijnsdag of niet, op elke andere dag zijn ze net zo lekker!

Hierbij het receptje voor de snelle kaneelhartjes. Snel omdat ik ze heb gemaakt van kant en klaar deeg van Danerolles. Ik gebruikte twee verpakkingen Danerolles cinnamon swirls omdat daar ook al de kaneelsuiker bij inzit, wel zo makkelijk.

Zo maak je de kaneelhartjes.

Maak de twee verpakkingen open. En haal de kaneelsuiker eruit.
Zorg dat je voldoende werkruimte hebt om het deeg uit te rollen want de plakken zijn erg lang. Ik gebruikte daarvoor onze eettafel.

Rol nu de eerste plak deeg uit en leg de lange kant horizontaal neer. Rol nu op dezelfde manier de andere plak uit en leg tegen de andere aan. Druk de randen van het deeg tegen elkaar aan met je vork en/of vinger zodat je één grote lange plak hebt.

Smelt dan 50 gram boter (25 gram per zakje kaneelsuiker) in een pannetje en roer de zakjes kaneelsuiker erdoor. Verdeel dit mengsel over de lap deeg.

Rol nu het deeg tot de helft op en rol dan de ander kant op naar het het midden.

Snij deze lange (onhandige)rol door de helft en snij van beide rollen plakken van ± 3 cm.

De plakjes hebben al bijna de vorm van een hartje.
Door het snijden zijn ze een beetje geplet maar je kan ze eenvoudig weer terug in vorm krijgen.

Je kan een heleboel hartjes halen uit het deeg. Wij legden er 14 op een bakplaat en bakten ze in ± 15-18 min. af in een voorverwarmde oven op 180 graden.

De andere helft deed ik in een ingevette ovenschaal om te laten zien dat dit ook een leuke manier is om de kaneelhartjes te presenteren of te delen. Bak ze op dezelfde manier af, ± 15-18 min. op 180 graden.

Haal de bakplaat of ovenschaal uit de oven. Maak de kaneelhartjes extra lekker door er wat glazuur over te drizzelen.

Ik koos voor witte…mijn jongens zijn niet zo van de roze ; ) Maar je kan het in allerlei kleuren kant en klaar kopen van Dr. Oetker of zelf maken. Zelf maken doe je door 100 gram poedersuiker met een halve eetlepel water tot een papje te mengen. Blijf dit roeren tot het glanst en je witte glazuur is klaar. Voor een kleurtje voeg je nog eetbare kleurstof toe.

Geef je de ovenschaal vol warme hartjes kado? Vouw dan een theedoek (of twee) om de ovenschaal en hang er een lief kaartje aan.

Een lekkere traktatie voor valentijn toch ? Verras er bijv. je beste vriendin(nen), ouders of lieve buur mee want dat mag natuurlijk ook op valentijnsdag ; )

O ja, warm zijn deze kaneelhartjes het allerlekkerst!!
Geef de kaneelhartjes dus meteen aan je hubbie en kids of breng ze gelijk even langs om je valentijntjes te laten genieten van een lekker warm (kaneel)hartje ; )

Hier was zowel de bakplaat als de ovenschaal in een mum van tijd leeg.
Ze hadden zelfs geen tijd om af te koelen….schot in de roos dus dit recept wordt herhaald zondag 14 februari. Nog op zoek naar andere receptjes voor valentijn?

Kijk dan eens onder ‘happy receptjes’ of zoek op valentijn voor inspiratie ; ) Hier vind je oa. red velvet madeleines, one pot lasagnesoep, bonbonnetjes en tortilla hartjes!


Happy valentine!

X Lee.