Ja we weten het! het is nog steeds winter, maar het kriebelt gewoon al. We dromen al van die dagen dat we heerlijk in de tuin kunnen zitten en dat alles gaat groeien en bloeien. Hoe leuk is het om dan nu zo’n lentedoosje te maken! een ieniemini voorproefje van de lente!

ienieminie lentedoosjes!

Wat heb je nodig:

  • Verzamel grote lucifersdozen. Die kleine doosjes worden wel heel kriebelig klein om een paar takjes lente in te verstoppen. Pak je allermooiste papier, kijk ook eens in magazines of een stukje behang, misschien wel stof.
  • Zoek handige bloemetjes uit. Gipskruid, gele trommelstokjes of kleine bloesemtakjes.
  • Mooi lint of touwtje om je boeketje vast te zetten.
  • Evt stempeltjes om nog een klein boodschapje mee te geven, heel leuk als je het doosje gaat opsturen.
ieniemini lentedoosje

Mooi papier, stempels, kleurig lint en een bos bloesem of gipskruid. Haal alles uit de kast om deze fleurige doosjes te maken.

Beplak de bodem van het doosjes maar ook de buitenkant van de lucifersdoos met papier. Een heel ander printje wat goed matched qua kleur of patroon is ook ontzettend leuk.

Stans twee gaatjes of knip twee knipjes ongeveer op een derde van de bodem. Haal hier het lintje doorheen (zie boven afbeelding 4)

Pak een paar mooie takjes bij elkaar maak een klein boeketje en knoop het vast.

fleurige lentedoosjes

Schrijf of stempel een leuk woord of lief berichtje als je het doosje gaat opsturen naar iemand.

with love!
fleurige lentedoosjes

Ook grappig om ze als mini kunstwerkjes op de wand te plakken. Gewoon met dubbelzijdig tape of afplaktape voor verven dubbel vouwen.

fleurige lentedoosjes

Echt zo’n leuk freubelwerkje! Ik ga ze gezellig opsturen!

Happy monday! Xx Tin