We wilden graag een keer een gezond bonbonnetje maken!
jaha alvast voor de Valentijn!

Van alle gezonde zoete snackjes abrikozen- en dadelballetjes die we op internet konden vinden hebben we een eigen versie gemaakt. Extra smeuig en chocolaty! Want dat hoort zo bij bonbonnetjes.

Echt makkelijk te maken, heerlijk zijn ze geworden en het allerleukste gedeelte, sticky vingers tijdens het rollen!

Wat heb je nodig:

250gr dadels (medjoul dadels)
50gr hazelnoten (ongezouten)
50gr mix amandelen en cashew (ongezouten)
cacaopoeder
kokos
rozenblaadjes evt..

Ontpit de dadels en leg ze eventjes in een kommetje water om ze een tikkie zachter laten worden.
Daarna de dadels samen met de noten in de foodprocessor goed mixen, net niet al te glad laten worden want het is best lekker dat er nog zoā€™n stukje nootje tussen zit.

Voeg nu twee eetlepels cacaopoeder toe en meng dit met de dadel-en notenmix.
Draai mooie balletjes —> plakkerige vingers!
en rol ze vervolgens door kokos

Op zoek naar eetbare bloemetjes die ik nog nergens kon vinden (gek he;) vond ik bij Dille & Kamille een zakje losse thee met rozenblaadjes en appelstukjes, pik de rozenblaadjes ertussen uit en leg die op de bonbonnetjes. Zo worden het echte valentijnsbonbonnetjes, toch? šŸ™‚

En nu lekker een kopje thee inschenken en zo’n bonbonnetje erbij, maar wel een paar bewaren om kado te geven natuurlijk!

Happy monday! xo Tin

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren