Scharrel je oma’s gehaakte sprei op en zoek die oude gebreide pannenlappen! En ga aan de slag met deze DIY!! Zien deze zelfgemaakte plankjes van klei er niet prachtig uit?!

Benodigdheden

  • witte zelfdrogende klei (DAS)
  • koord
  • doeken/dekens met gehaakt of gebreid relief
  • deegroller
  • vetvrij papier
  • vernis

Heb je al een oud sprei gevonden? 🙂 dan kan je nu beginnen! Zoek ook even een mooi plankje of plat bordje, die heb je vast nog wel in de kast.

Rol de klei uit, op vetvrij bakpapier, tot een plak van wat minder dan een halve centimeter. Niet te dun in iedergeval. Zorg er ook voor dat je gekozen plankje of bordje past op de plak klei.

Pak nu het sprei of de gebreide pannenlap oid en leg over de plak klei. En rol er met de deegroller overheen.

De plak klei heeft nu een leuk reliëf!!

Leg je uitgekozen plankje of bordje erop en snij langs de contouren.

En daar is dan je mooie plankje. Met een rietje kan je evt. een gaatje prikken om later het koord doorheen te doen.

Geef de plankjes of bordjes goed de tijd om te drogen. Bij mij duurde het bijna 3 dagen. Maar het is ook wel wat vochtig weer, dus met lekker warm weer gaat het denk ik wat sneller. Lak af met een vernis (hobbywinkel)

Maak er gezellige kaasplankjes van! of een klein plankje of bordje voor met iets lekkers voor bij de koffie. Gebruik voor de zekerheid kleine stukjes vetvrij papier om je etenswaren op te leggen. Je kan ze natuurlijk ook voor de sier neerzetten.

Omdat we sowieso heel erg van wit keramiek en wit servies houden vind ik deze helemaal geweldig, al zeg ik het zelf ;-)))

Veel plezier weer met deze DIY

Xx Tineke