Vlak voor de vakantie tipte mijn oudste mij over een plek die ik vast fantastisch zou vinden.
Zijn middelbare school in Amersfoort zuid lag er vlakbij en tijdens een biologie les op zoek naar habitats,biotische en a-biotische factoren??! waren ze naar deze mooie theetuin net over het viaduct bij de A28 naar Leusden gefietst en in de de theetuin belandt, vlakbij het Lockhorsterbos.

De naam van de theetuin wist hij niet meer maar naar ff te googlen kwam ik er achter dat het wel theetuin Heyligenberg moest zijn.

Ik kwam er achter dat Leusden maar liefst 3 theetuinen had maar deze voldeed aan zijn beschrijving wat betreft de ligging.
Nieuwsgierig als ik ben en altijd wel in voor een spontaan uitje sprong ik samen met Jilles in de auto zo konden we nog net voor het avondeten een kijkje nemen. Natuurlijk nam ik mijn fotocamera mee want dit klonk wel als een ‘happy adresje’!

En …hij had had niets teveel gezegd wat een groene oase van rust en dat zo dicht bij de stad Amersfoort.

Een toffe locatie voor een gezellig thee’tje of feestje zo met de tent en de kas : ) en alles mooi omgeven door planten en bloemen.

De historische moes en vruchtentuin heeft een mooie ligging aan de Heiligenbergerbeek.
Kijk maar eens mee…

Jilles en ik keken onze ogen uit en wandelden gezellig samen door de tuin. Prachtige bloemen en fruitbomen.

De takken waren haast te zwaar onder al het gewicht van de vruchten vol zaten ze…geen wonder dat de eigenaar al dat fruit uit de tuin en boomgaard niet in zijn eentje op krijgt.

Voor al dat lekkers kan je daarom terecht in de biologische winkel . Naast de groenten uit eigen tuin en die van biologische boeren en leveranciers uit de streek, zijn hier de dagelijkse basisbehoeften verkrijgbaar.
Op weg naar huis kan zo nog even een kant-en-klaar maaltijd van een van de cateraars worden afgehaald of bijvoorbeeld rijst en chocola gekocht.

Groenten vers van het land zijn te koop in de biologische winkel.

Wij wilden gaan voor een heerlijke ijsje op het terras maar in alle haast was ik mijn portemonnee gewoon vergeten…hoe dom!!
In de vakantie ga we dus zeker nog een keer richting Leusden maar dan op de fiets want het theehuis ligt aan een fijne fietsroute en is goed bereikbaar.

Misschien een leuke tip voor jullie in de zomervakantie! Het is heel goed te combineren met een ochtendje shoppen in Amersfoort .
De theetuin opent om 12.00 uur , zo zou je dan ’s ochtends kunnen winkelen in Amersfoort en s’middags heerlijk in de mooi tuin kunnen picknicken
Overal in de tuin vind je gezellige zitjes maar je kan ook lekker lunchen op het terras.

Zelfs met een spatje regen is het een prachtige plek want in de kas of onder de knusse tent zit je lekker droog!
Neem gerust je kinderen mee want er is genoeg te zien en te beleven…zo is er een leuke speelkeuken en zijn er genoeg insecten en beestjes om te spotten. Jilles zag er zelfs een haasje rondhuppelen. Zien jullie um?

Hier de gegevens van dit “happy adresje” voor meer info en mogelijkheden wat betreft huur van de locatie.
Heyligenberg is – afhankelijk van het seizoen – bijna dagelijks geopend.
Soms is alleen de winkel open, maar meestal ook het theehuis of terras.
Kijk voor de actuele openingstijden op de site.
Het zou jammer zijn als je voor niets langs komt.

Openingstijden: ma gesloten di-zo 12.00-19.00 uur (en soms zelfs iets eerder dan 12.00 uur)
Adres:Heiligenbergerweg 1A, Leusden(tweede ingang Lockhorsterweg)

Happy monday! Liefs Lee.