Een heerlijke tulband gebakken dit weekend! in het mooie oude bakblik van onze moeder. Het is een frisse cake met citroen en yoghurt, ooooh zo lekker hieronder zodalijk het recept, hoor! En we blikten dit weekend even terug naar vorig jaar kerst, toen we een Winterhuis maakten met DIY’s voor Terdege magazine. We hebben daar eigenlijk nooit iets van laten zien, dus kijk gezellig mee…

winterhuis diy voor Terdege Magazine. De rozemarijn boompjes op de muffins? die gaan dit jaar op de tulband.

Zie je de grote witte sneeuwvlok? die is gemaakt van papieren boterhamzakjes, net als de windlichtzakjes ernaast.

DIY Sneeuwvlok De sneeuwvlok maak je door 12 papieren zakjes op elkaar vast te lijmen.

Lijm met een pritt stift steeds een omgekeerde T-vorm op het zakje en plak het volgende zakje er dan bovenop. Als je alle twaalf zakjes hebt vastgelijmd, kun je er een mooie sneeuwvlok of ijsbloemvorm uitknippen door er met een scherpe schaar allerlei figuurtjes uit te knippen.

Knip bijv. ronde vormpjes, en drie hoekjes door alle lagen heen. Klaar met knippen? Bevestig dan een lintje of ander draadje om de sneeuwvlok makkelijk mee op te kunnen hangen. Vouw het voorzichtig helemaal open en zet vast met een paperclip.

Rechts zijn er prachtige kaartjes gemaakt van de beelden in combinatie met grappige illustraties. Mooi gedaan Jans!

Chocolepels! prachtig he, chocolade au bain Marie laten smelten en dan in de lepels gieten.
Vervolgens met een ander kleurtje chocola streepjes erop of spikkels. En laat afkoelen of opstijven in de koelkast. Maak er wat moois van!

De oranje glaasjes versierden we met een witte Tosca stift! Dit jaar hebben we onze witte kopjes omgetoverd met gouden versiering. Met een goudkleurige watervaste sharpie zet je gewoon wat stipjes, teken je sterretjes of een gouden hartje.

En nu door naar de tulband!

Hieronder volgt het recept, wat heb je nodig:

  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 140 ml zonnebloemolie en een beetje om het bakblik mee in te vetten
  • 4 eieren
  • 1 el citroensap en 1 theelepel rasp
  • 250 gram volle yoghurt
  • 250 gram bloem
  • snufje zout
  • 9 gram bakpoeder
  • tulbandvorm
  • elektrische handmixer

Verwarm de oven voor op 175 graden en zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Klop de zonnebloemolie met de suiker luchtig en klop er één voor één de eieren door.

Klop nu ook de yoghurt, citroensap en rasp toe en klop op lage stand door het romige beslag.

Roer de bloem, het snufje zout en het bakpoeder door elkaar en spatel dit nu ook door het beslag. Het beste in twee keer.

Schenk het beslag in een ingevette tulband vorm en zet in de oven. Bak de cake in ongeveer 55 minuten in het midden van de oven.

Icing

Meng 400 gram poedersuiker met een theelepel honing en 60 ml gekookt water. Meng dit totdat het mooi egaal is. Drup het op je afgekoelde baksel!

Boompjes

Knip rozemarijntakjes en prik ze zo in de cake dat de naaldjes naar beneden hangen. Net als echte boompjes! En heel af en toe proef je een vleugje rozemarijn. En het ruikt zo lekker. Je eet ze natuurlijk niet helemaal op 😉

rozemarijn boompjes voor op de cake!
Klaar voor de icing! of ook wel glazuur. Maar icing klinkt zo leuk winters.
home made!

Ook een stukje? Echt de moeite waard om zo’n heerlijke cake te serveren! blije gezichten gegarandeerd.

Lee en ik wensen jullie hele fijne, gezellige dagen toe! We denken aan elkaar en lekker vaak bellen en facetimen!

Xx