De Lente was de afgelopen weken ver te zoeken inclusief corona en één of ander griep virusje hier in huis.
Knutselen met de kids is dan altijd een leuke afleiding. Verven, kleien en we maakten het thuis een beetje vrolijker.
Timber heeft iets met vogelhuisjes en daarom besloten we om deze zelf van gekleurd papier te maken.

Ik begon met het maken van een template zodat we een snel een aantal dezelfde huisjes konden maken.
Maar toen ik googelde op vogelhuisjes kwam ik al zoveel leuke kant en klare gratis vogelhuisjes tegen dat we besloten direct een aantal van deze uit te proberen. Ze zagen er zo leuk uit waarom zelf een nieuwe template maken?!!
We gebruikten A4 papier van extra zware kwaliteit ( Bruna 160 grams) in mooie lente kleurtjes om de templates uit te printen!

Uiteindelijk gebruikten we drie verschillende templates.
We begonnen met het grootste vogelhuisje van 12 x 12 cm. Deze is van pawprintfamily.
Het enige wat we moesten doen was het huisje uitprinten, uitknippen langs de lijnen, vouwen langs de stippellijn en de losse onderdelen aan elkaar lijmen.

Een leuk klusje voor Timber, easy peasy. Wij vonden het leuk om er nog een vogeltje op te plakken in een ander kleurtje.

Je kan de templates dus als basis gebruiken en aanpassen en versieren zoals je wilt naar eigen idee. Ook kun je het uitprinten op een simpel wit A4’tje en als sjabloon overnemen op dessin papier. Zo krijg je weer een heel ander vogelhuisje!

Van de volgende template (eindresultaat zie foto hierboven en onder) lieten we het dakje weg zodat we meer een doosje overhielden leuk om bijv. chocolade eitjes in te doen. Het gaatje werd wat ruimer uit geknipt zodat er ook grote chocolade eitjes in kunnen èn deze kreeg een klein bloemetje ter decoratie, onze eigen toevoeging.

Het laatste vogelhuisje krijgt een landingsstokje van een tapas prikker. Door het dak rijgen we een jute touwtje zodat we het vogelhuisje kunnen ophangen. Wij vonden het handig om er eerst met een naald gaatjes in te prikken. En dan het stokje of touw er doorheen, natuurlijk moet dit wel gebeuren voordat je het dak erop plakt.

Deze zaterdag was het zover we besloten een extra gezellig te brunchen samen. Natuurlijk kwamen de vogelhuisjes op tafel.

Een paar in de bloesemtak in de vaas.

De grote naast of op het bord.

Als last minute idee besloten we onze tulband cake er mee te versieren.

We prikten gewoon een lange houten saté-prikker dwars door de huisjes.
Waarmee we ze makkelijk in de cake konden steken. We vulden ze met kleine dragee eitjes die ook rond de tulband lagen.
Op een mooie taartschaal en voilà!

Ziet het er niet lenteachtig uit?! Je kan de huisjes verder versieren/ opvullen met nestmateriaal of bloempjes die mooi indrogen zoals waxbloemetjes.

Hoewel de boys al groot zijn vinden ze die decoratie toch altijd nog heel gezellig en lekker ; ) Deze huisjes gaan we dus zeker hergebruiken, volgende week komen ze weer op tafel. We moeten ze alleen wel even opnieuw vullen, de choco eitjes zijn inmiddels op ; )

De servetringen maakten we al een paar weken geleden

Wij vinden de papieren vogelhuisjes zelf zo leuk en vrolijk geworden, meteen lentefeest op tafel! Maken jullie er ook een paar?

Happy monday!

X Lee.