Nog meer bloemetjes vandaag! Gaaf was die bloesemroute van Lee, vorige week, he?! Precies op tijd gemaakt. We worden zo blij van bloemetjes. En als je dan toch nog wat lente wil vandaag (dat winterse weer!) maak je gewoon deze bloesemkrans. Van zandkoekjesdeeg. Nou niet helemaal, hoor!

Het echte recept van zandkoekjes is te bros om er een krans van te maken. De eerste mislukte omdat er basterdsuiker door het deeg hoort voor zandkoekjes. Die suiker is te nat, de koekjes ‘kleven’ niet elkaar in de oven, dus nog maar eentje maken. Nu met kristalsuiker. Dat is de truc! en wat langer in de oven, maar nog steeds zo lekker knapperig.

Wat heb je nodig:

  • uitsteekvormpjes in drie verschillende maten
  • 100 gram kristalsuiker
  • 200 gram tarwebloem
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 1 middelgroot ei
  • theelepel zest van een limoentje of citroen

Meng alle ingredienten goed door elkaar, zodat het deeg korrelig is. Kneed er met koele hand een samenhangend deeg van. Maak er een bal van, druk het wat plat en verpak het in vershoudfolie om het een uurtje te laten rusten in de koelkast en zodat het deeg lekker koud worden.

Oja vergeet echt die zest van limoen of citroen niet. Dat is zo’n lekkere frisse toets in het koekje!

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit zodat het een lap van ongeveer 3/4mm dik is. Steek nu met de vormpjes de figuurtjes uit. We gebruikten 3 groottes bloemen zodat we een mooie bloemenkrans konden maken.

Leg de bloemetjes overlappend neer op een bakplaat en vorm een krans. Leg ze goed overlappend neer zodat de bloemen als ze bakken in de oven in elkaar samensmelten.

bloemetjes of welke vorm je ook gebruikt overlappend neerleggen

Bak ze ongeveer 18-20 min in de oven.

Als de koekjes koel zijn versier je ze met stipjes glazuur en plak evt op het glazuur eetbare bloemblaadjes.

Maak er een mooie dag van vandaag! happy monday! Xx Tin