Handbreien is zó leuk, makkelijk en snel! Binnen een kwartier of minder heb je al zo’n heerlijk zacht, rond kussen van merino lontwol gemaakt. Een leuke DIY ook als je maar weinig tijd hebt!

Er was nog een flinke bol of twee merino lontwol over van een ‘vilt’ projectje. Ik schat zo’n 500 gram per kleurtje. Niet genoeg om nog een woonplaid van te breien (zie foto hieronder) maar wel voor twee kussens!

Handbreien is favoriet hier, ik ben niet zo van dat gepriegel en hou van snel resultaat, liefst zo snel mogelijk , haha!

Met je handen brei je grote steken, eerst in een ketting. Voor de grijze 12 steken voor de iets kleinere 10 steken . De bol naturel kleurige wol was nl. wat kleiner vandaar dat ik koos voor wat minder steken (10 )
Ging precies een kussen uit.

Hier zie je eerst de ketting/ vlecht.

….en dan brei je in de rondte! Zo’n 5/6 rijen ongeveer.

Ik maakte er later een video tutorial bij. Want soms is een werkbeschrijving maken nou eenmaal lastiger . En een filmpje hopelijk duidelijker!

Bij deze dus : )

O ja, lontwol is online heel goed verkrijgbaar en snel in huis! Bijvoorbeeld bij http://www.schapenvachtenlifestyle.nl Een bol van 500 gram is genoeg voor een kussen, één kilo voor twee ; ) Voor de rest heb je niet veel nodig alleen wat vulling. Dit kan bijv. de vulling zijn die in een oud binnenkussen zit, genoeg voor twee kussens.

Ben benieuwd of jullie het gaan proberen, laat het ons vooral weten door ons te taggen op insta!

TIP: Een handgemaakt kussen is ook héél mooi om cadeau te geven !

Happy monday : )

X Lee.