Als het dan het eerste weekend van het nieuwe jaar gewoon lenteachtig is dan begint het alweer te kriebelen. Vandaar deze leuke bos met tulpen!

Dit zijn origami tulpen! en ik prikte ze op mijn takkenbos met katjes. We hebben een supergoede link gevonden om deze tulpenknoppen zelf te vouwen. Het filmpje staat op YouTube en je kunt zo meevouwen. Met gekleurde vierkante blaadjes vouw je zo je eigen tulpenbos! Heb je niet van die echte takjes dan kan je ze ook op stokjes of satehprikkers zetten. In het filmpje zie je dat ze nog een groen steeltje vouwen maar dat vond ik wat minderleuk. Vandaar op deze takken.

De eĆ©n na laatste handeling van het vouwen kan een beetje ‘tricky’ zijn doordat je de tulpenknop moet opblazen, maar uiteindelijk gaat het je lukken, hoor!

tulpenbos origami

Natuurlijk gaat er niets boven een flinke echte bos, maar dit was te leuk om te doen!

Hier volgt de link van het YouTube filmpje om ze zelf te maken. We ontdekten net dat de link soms niet werkt, maar de URL klopt wel. https://m.youtube.com/watch?v=na4XF5zVn6w

We gaan verder met de tweede week van 2023, we hopen op een goed en liefdevol jaar met heelveel creativiteit voor jullie!! (en natuurlijk ook een beetje voor ons šŸ˜‰