We zitten midden in een verhuizing /verbouwing. Het huis wordt leger en leger, de muren kaler en alle vazen en accessoires zijn al ingepakt.
Niet echt gezellig dus hier in huis! Zelfs geen vaasje voor pluk bloementjes. Toen we deze vaasjes tegen kwamen bij de Intratuin in de koopjes hoek
kon ik het dan ook niet laten er een paar mee te nemen en er een leuke slinger van te maken. Deze is toch zo ingepakt? Kunnen we toch nog wat plukbloempjes kwijt !

Wij maakten een verticale slinger maar een horizontale is natuurlijk ook leuk , dan kun je hem ook buiten aan de tafelklem hangen ; )
En ja …. ook een leuk kado idee voor moederdag misschien?

Je hebt weinig nodig om deze DIY te maken. Als je zorgt dat je de vaasjes en touw in huis hebt is je slinger al in 10 minuutjes klaar.
Vaasjes vind je bij tuincentra (Intratuin) action of de kringloop natuurlijk. Ze hoeven niet eens allemaal hetzelfde te zijn.
Het maken van de bloemenslinger is erg simpel. Hieronder een kort stappenplan.

Benodigdheden:
Touw (bijv. Jute)
Vaasje (ongeveer 5/6) per slinger afhankelijk van de lengte die je wilt en de grootte van je vaasjes.
Schaar

Stap 1: Knoop om elk vaasjes een ruim stuk touw.
Draai het touw gewoon een aantal keer om de hals van het vaasje en sluit af met een dubbele knoop.
Doe dot bij alle vaasjes en knip het extra touw nog niet af. Hiermee kun je bij stap 2 de vaasjes één voor één vastknopen aan de basis van de slinger.

Stap 2: De basis van je slinger : knip een flink stuk touw af net zo lang als je wilt dat je slinger wordt en knoop bovenin een lus.
Knoop nu de vaasjes vast aan het touw. Doe dit stevig zodat ze goed blijven zitten. Laat genoeg ruimte tussen de vaasjes over zodat je er nog bloempjes in kunt zetten. Knip overtollig touw weg.

Stap 3: Hang de slinger op zijn plek. Vul de vaasjes met water en leuke (pluk) bloemen. Wij plukten wat Fluitenkruid en zachtroze Ooievaarsbek/ Geranium uit onze tuin.

Als (moederdag) kadootje: Leg de slinger in een doos en verpak naar keuze. Wikkel er bijv. een leuke bloemenstof om. Bovenop een extra vaasje met (droog) bloempjes. Wij hebben de droogbloemen al ingepakt dus als voorbeeld even ‘gewone’ verse bloemen gebruikt. Maar jullie snappen vast het idee ; )

Voor andere inpak ideeën of meer moederdag kadootjes staat er nog genoeg op ons blog. Bijv. de xxl papieren bloemen, of een sieradenschaaltje van klei enz.

Wij zijn blij met onze bloemenslinger, toch nog wat gezelligheid in huis. De laatste weekjes dat we hier nog zijn ; )

Fijne nieuwe week en happy monday!

X Lee.