Dit potje met zeezout en toegevoegde kruiden is zo leuk om in je keukenkastje te hebben! dit mengsel gebruik ik het meest om gauw iets af te kruiden. Heerlijk als je iets zomaar even kunt pakken zonder dat je meteen je hele kruidenkastje overhoop hoeft te halen šŸ˜‰ En verpakt op deze manier is het ook nog eens een superleuk culi cadeautje.

tijm, zeezout, knoflook, zwarte peper


Wat heb je nodig voor zo’n potje:

  • grof zeezout 200 gram
  • 1 el flinke, droge tijm
  • 1 tl droge knoflook (grof)
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • hakmolentje
  • leeg glazenpotje en evt papiertje met touw om kado te geven

Doe alle ingrediƫnten in de kom van je hakmolen/blender en maal het fijn.

Maak met een koffiefilter een trechter door de punt eraf te knippen. Zo kan je handig het mengsel in het potje krijgen.

Heb je verse kruiden bijvoorbeeld uit eigen tuin doen moet je ze toch wel laten drogen. Zout kan alleen droge ingrediƫnten gebruiken als je het wil bewaren. Je kunt de kruiden evt. in een oven laten drogen met lage temperatuur.

Ik heb hier tijm gebruikt maar droge rozemarijn met droge citroenzest erbij is ook heel lekker

Knip een cirkel uit van dik papier dat groter is als de deksel en bind het samen met een takje kruiden en een houten lepeltje om het potje heen. Zo geef je het leuk kado bijv aan iemand die graag in de keuken staat!

Happy monday allemaal! Xx Tin