Graag een zomers drankje voor een zonnige middag! Weer even vieren dat de zomer er nog is!

Ik zag de icecream floats op menig menukaartje staan toen ik in Frankrijk was. Misschien heb je ze zelf al eens gemaakt bijvoorbeeld een bolletje ijs in je espressootje of sorbetijs met een scheutje prosecco. Een aantal verrassende combi’s vond ik op pinterest, ik kon niet kiezen maar met deze begin ik: met aardbeitjes en elderflower siroop.

‘k Ben dol op drankjes en mixjes met deze siroop! Mmm Je hebt meteen de smaak van de zomer te pakken!!

Zo makkelijk om de siroop zelf te maken, maar  natuurlijk was er nergens meer vlierbloesem aan de bomen te vinden, de tijd is net voorbij. Gelukkig is er heerlijke siroop te vinden in de winkel.

Wat heb je nodig voor 4 elderflower icecream floats: (ligt natuurlijk hoe groot je glazen zijn 😉

  • 250gr aardbeien
  • 250ml vlierbloesemsiroop (elderflower)
  • 4 bolletjes vanille ijs
  • water met bubbels

Oh en denk aub niet, dat bolletje ijs hoeft er niet in…die MOET er dus wel in!
Halveer de aarbeien en doe in een pannetje, voeg de vlierbloesemsiroop toe en breng zachtjes aan de kook. Laat het ongeveer twee minuten doorkoken of totdat de aarbeien lekker zacht zijn. Laat het dan helemaal afkoelen.

 

Schep een laagje van de aardbeitjes in siroop in glazen, doe er een bolletje vanilleijs op en schenk er het bubbeltjes water bij zodat je bolletje ijs gaat drijven!

Ben je gezellig met je vriendinnen ipv je kinderen, dan kan je er ipv water met bubbels ook prosecco in schenken. Oh yumm, smaakt ook prima op een maandagmiddag in de vakantie, hoor 🙂  Ik heb’m gister gezellig met mijn mams gedronken!

Happy monday! xo Tin

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren