Nog even een gezellig Kerst DIY blog zo voor het weekend.
Al knippend kwamen we erachter dat we namelijk nòg wel een middag met kerst knutsels
kunnen vullen.
Nu de sneeuw weer weg is en we onszelf weer binnen vermaken komt dat mooi uit!
Na de DIY met de papieren sneeuwvlokken zijn nu de houten wasknijper sterren aan de beurt, die we vast ook allemaal nog wel kennen van vroeger.
Happy boys want daar komt namelijk een lijmpistool aan te pas en dat is altijd feest!!We maakten eerder al een last minute slinger voor Timbers verjaardag van cupcake vormjes die ook leuk staat met de Kerst en met het lijmpistool nog aan maakten we ook nog engeltjes van “ouderwetse” wasknijpers. Genoeg te knutselen dus : )

Houten wasknijper sterren.
We begonnen met een hele berg wasknijpers, gelukkig zijn ze niet zo duur zijn want er gingen er wat door… een budget vriendelijke DIY dus.
Het uit elkaar halen was al een hele leuke klus voor the boys want die houden wel van slopen; )

Als je naar de foto’s kijkt, dan zie je al hoe je de ster moet maken.
Het is ook zo eenvoudig!

Voor een klein sterretjes heb je 8 wasknijpers nodig …maar je snapt het al wij lieten het niet bij kleine sterretjes. We konden het niet laten en net als bij de papieren sneeuwvlokken gingen we ook dit keer voor XXL.

De beschrijving van een kleine ster.
Als je 8 knijpers uit elkaar hebt gehaald, lijm je met het lijmpistool elk knijper-duo met de platte achterzijde tegen elkaar. Wacht tot de lijm is afgekoeld en de knijpers vast zitten. Vorm vervolgens de ster door eerst 4 ’rechte” benen van de ster aan elkaar te lijmen en daarna de “schuine” benen erin te lijmen.  Zorg dat je op alle drie de delen van de knijper koppen wat lijm doet, zodat ze goed vast zitten.

 

Laat de ster goed drogen je kan hem eventueel nog verven of met glitters bestrooien maar wij vonden het “naturel” hout eigenlijk wel mooi ! Zo maakten we een aantal kleine houten sterretjes die we mooi kunnen neerleggen ,ophangen aan de muur of in de kerstboom kunnen hangen. Je kan door de oogjes van de knijpers makkelijk een touwtje of lintje halen.

We hadden nog knijpers over dus we maakten nog wat knijper duo’s en lijmden op goed geluk wat aan elkaar met het lijmpistool met als resultaat een grote XXL ster….wij vonden hem goed gelukt!
Maak je eigen creaties…een 3 D ster kan ook, die maakte Jilles zodat hij hem mooi kon neerzetten op zijn kamertje : ) Let wel op met jonge kids en het gebruik van een lijmpistool ze kunnen zich natuurlijk flink bezeren . Hier zijn the boys er inmiddels aan gewend om met het lijmpistool te werken maar altijd onder toezicht.

 

 

 

Slingers
Zien jullie dat gezellige slingertje hangen op de foto?
Ook die maakte we zelf, van cupcake vormpjes …je weet wel die vormpjes waar je normaal gesproken de cakejes in bakt en waar je er altijd een heleboel van over houdt.
Nu dus niet meer want je kan er ook heel gemakkelijk slingers van maken! Gewoon 2 platdrukken touw /koord ertussen en op elkaar lijmen. Maak de slinger zolang als je wilt. Je kan de vormpjes ook als halve maantjes vouwen en daar je touwtje tussen plakken . In één kleur of met verschillende kleurtjes. Be creative : )
Wij vonden deze wit/gouden vormpjes erg leuk staan rond kersttijd.Met cupcake vormpjes kan je zoveel leuks knutselen.. er is ook nog een leuk kerstboom slingertje in de maak : )
Een kerstboompje maak je door 4 vormpjes dubbel te vouwen en aan elkaar vast te lijmen met een sterretje in de top. Makkelijk is om 2 maten vormpjes te gebruiken zodat je meteen de kerstboom vorm hebt of vouw van 1 maat naar de top van de kerstboom toe steeds meer wat naar binnen en lijm vast.Ook voor deze kerstboompjes geldt weer gebruik de kleurtjes die je mooi vindt of versier ze nog. Wij vonden deze eenvoudige witte boompjes al mooi genoeg ; )
Je kan de boompjes per stuk ophangen of een aantal aan een koordje nieten als slinger.Engeltjes
Nu waren de engeltjes aan de beurt want deze DIY hadden we al voorbereid we verfden de onderkant van de “ouderwetse” knijpers al wit met een restje verf. De knijpers kochten we ooit bij Dille & Kamille voor een andere DIY. We hoefden alleen nog maar de vleugeltjes met een dotje lijm vast te zetten .De vleugeltjes maakten we ook weer van witte cupcake vormpjes, één keer dubbelvouwen en dan vastzetten met een drupje hete lijm.We maakten er meteen een paar die we in ons boompje aan de takjes konden klemmen en een paar om over de servetjes te schuiven en bij ons bordje te leggen met het kerstontbijt. We vinden engeltjes altijd zo mooi.Denk dat wij inmiddels genoeg knutsels hebben voor de kerst : ) Wij gaan zo aan het bakken…wat lekkers maken want we hebben weer een feestje voor de boeg….voor jullie alvast een Happy weekend!!

X Lee