Zonnige en feestelijke blondies op de blog vandaag want het is Tine’s birthday!!!

Blondies, de variant op brownies met witte chocola & macadamia noten. Lekker fris door de combinatie van een vleugje citroen & lavendel. Een heerlijk smeuïge en zonnige traktatie, want deze blondies proeven echt naar de zomer en dat past natuurlijk goed op een (na)zomerse verjaardag.

Ik hou het echt even kort vandaag want ik wil op tijd bij Tine zijn met mijn blondies : )

O ja…misschien nog ff leuk om te vertellen dat het eerst mijn idee was om de blondies op te sturen naar Tine. Ik dacht dat het me vandaag nl. niet zou lukken langs te gaan. Daarom kocht ik een verzenddoosje ( HEMA) waarin ik ze kon verzenden.
Toen manlief aangaf vandaag thuis te werken besloot ik om ze gewoon gezellig zelf langs te brengen!!

Maar opsturen had dus ook prima gekund misschien leuk ideetje voor jullie om iemand te verrassen op zijn/haar verjaardag of als bedankje met een blondie post ?

Hier het recept en de bereiding van deze overheerlijke blondies met citroen & lavendel. Ik zou hem meteen uitprinten ; ) want geloof me deze smaakcombinatie is YUMMY!!

  • 150 g boter
  • 225 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 200 g kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 2 el gedroogde lavendel dit koop je o.a. bij Flying Tiger en Dille & Kamille
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 200 g witte chocolade grof gehakt
  • 75 g blanke ongezouten macadamia noten
  • Poedersuiker om te bestrooien

Ook nodig: keukenmachine of staafmixer met hakmolentje . Bakpapier en een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm eventueel 23 x 23 cm, maar niet groter!

± 16 blondies
Ingrediënten

Tijd (ongeveer) 20 minuten bereiding, 20-22 minuten oven, 30 minuten wachten

Bereidingswijze
*Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed je bakvorm met bakpapier.


*Smelt 150 gram boter in een klein steelpannetje en zet het opzij om iets af te koelen.

*Maak nu lavendelsuiker door een gelijke hoeveelheid gedroogde lavendel en fijne kristalsuiker in een keukenmachine fijn te malen. In dit recept gebruik je 2 el fijne kristalsuiker en 2 el gedroogde lavendel die je fijn maalt in je machine.


tip:Je kan ook meteen een dubbele hoeveelheid maken als je van plan bent ze binnenkort nog eens te bakken of nog meer en geef een bijv. een zakje kado bij je blondies.

*Maal met de pulseer knop totdat de lavendel en suiker heel fijn gemalen zijn. Haal de suiker nog even door een zeef om de grotere stukjes eruit te zeven en je hebt lavendelsuiker gemaakt!

*In een grote kom zeef je de bloem, het bakpoeder en het zout. Voeg hierbij 2 el van je lavendelsuiker toe en roer alles goed door met een garde.

*In een andere kom klop je de 200 gram kristalsuiker met de gesmolten boter door elkaar met een handmixer of garde. Voeg ook de eieren, de eidooier en de citroenrasp toe en klop alles goed door elkaar tot je een glad en luchtig mengsel hebt.

*Voeg het bloem-mengsel toe en spatel dit erdoor. 
Spatel er dan ook de de grof gehakte macadamia noten en witte chocolade door.

*Doe het beslag in de bakvorm en spreid het zo glad mogelijk uit met de spatel.

*Bak de blondie koek in het midden van de oven gaar ongeveer 20 à 22 minuten. Of zolang als nodig is. Als de koek aan de bovenzijde lichtbruin en gaar is maar nog een tikkeltje zacht en vochtig van binnen is, is het klaar.

*Laat het dan afkoelen in de bakvorm en leg de blondiekoek met behulp van het bakpapier op een taartrooster om verder af te koelen.

*Snijd de blondiekoek in stukken, je haalt er ± 16 uit. Bestuif de blondies met wat poedersuiker . Je kan de blondies evt. garneren met wat lavendelbloemetjes.

Wil je blondie post maken ? leg dan op de bodem van je verzenddoosje een stukje bakpapier. Stapel hier de blondies op en dek weer af met een stukje bakpapier .

Evt. kan je nog een zakje lavendelsuiker en leuke kaart meesturen.

Je kan ook een strook dessin papier om je doosje vouwen en onder vastplakken. Je krijgt zo het effect van een vrolijke wikkel! Versier evt. verder met nog wat stickers.

Handig is om het adres /naam op een etiket bovenop het doosje te plakken en afzender op de zijkant . Sluit het doosje in elke geval heel goed af je wil de postbode er immers niet mee verrassen ; )

Verzend je blondies als pakketje of brievenbuspost. Dit doosje op de foto is alleen geschikt om als pakketje te verzenden een brievenbus doosje is platter.

Zo ik spring de auto in met mijn blondies…Tine heeft vast de koffie al klaar!

Een fijne (zonnige) dag en happy monday!