Wij maakten lentedoosjes om mensen te verrassen! gewoon eentje op de stoep zetten of in een tasje aan de deur hangen. Of misschien wel voor gewoon iemand bij jou thuis. Die even iets aardigs nodig heeft. Kijk zo ziet ie eruit! Je hebt vast nog wel een kartonnen eierdoosje liggen.

lentedoosje

Wat een heerlijke lenteweek hebben we gehad, ondanks alle gedoe rondom corona. We hebben in de tuin gewerkt, een merelnest ontdekt, veel gebakken in de keuken en heelveel aan het facetimen geweest. Het was altijd weer een verrassing als de telefoon ging. Wie er nu weer wilde facetimen. hihi Dat bracht ons op het idee om een lenteverrassing te maken. Maar dan eentje die je kan uitpakken!

We verfden eierdoosjes in een vrolijke kleur.

Met stempeltjes van Miss Honeybird hier is haar Etsy, stempelden we een leuk woord of tekst op een kaartje om de boodschap over te brengen.

We vulden de doosjes met mini muffins en landeitjes. Een handig muffin receptje dat nooit mislukt:

Wat heb je nodig:

  • 125 gr ongezouten roomboter
  • 125 gr kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 3 el halfvolle melk
  • 125 gr zelfrijzend bakmeel
  • zakje vanillesuiker
  • mini muffin blik en mini papieren vormpjes (blokker)

Verwarm de oven voor op 200 gr. en verdeel de mini muffinpapiertjes over het blik. Je houdt echt nog wel beslag over om een paar extra te maken. Bijv voor de gewone maat muffin. Maar die past niet in het eierdoosje. Die kan je ook vast klaarzetten.

Klop de boter, suiker en vanillesuiker luchtig met een mixer en klop de eieren er 1 voor 1 door. Totdat het helemaal is opgenomen. Klop een paar minuutjes door.

Spatel het zelfrijzend bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg nu ook de melk toe.

Het beslag is klaar en verdeel het over de vormpjes.

Bak ze in het midden van de oven 15-20 minuutjes. De kleine muffins zijn wat eerder klaar als grotere. Met een prikkertje kan je checken of ze gaar zijn. Komt het prikkertje droog uit de muffin dan is deze klaar!!

Je kunt de holtes van het eierdoosje met vanalles vullen natuurlijk. Wij vonden het leuk om iets voor bij de thee of koffie erin te doen. Mini muffins of om en om met choco landeitjes er is zoveel leuks te bedenken!

lentedoosje

Naturel is ook mooi, he?! dan wikkel je een strook papier om het midden van de eierdoos. En je houdt het echt lenteachtig door er raffia omheen te strikken. En een bloemetje. Maak er iets van!

lentedoosje
lentedoosje

Wie ga jij verrassen?

Een hele fijne tweede paasdag voor jullie!

Liefs van ons!