Jaaa dit is het ultieme tuintoetje voor een straálende dag als deze! Ga er snel mee aan de slag dan heb je straks iets lekkers. Happy Koningsdag!

appeltjes van oranje

Je kijkt nu naar een sinaasappeltje of pompelmoentje gevuld met Griekse yoghurt en sinaasappel-pompelmoen waterijs! Echt een feestje om te maken en op te eten!

Wat heb je nodig voor ongeveer 6 toetjes:

  • perssinaasappelen +/- 5
  • 1 rode pompelmoen (grapefruit)
  • 65 gram suiker
  • 25 ml water
  • Griekse yoghurt
  • mint blaadjes voor de garnering

Snij het kapje, +/- een derde van de vrucht, pers dit niet uit. Leuk ter decoratie straks.

Pers het citrusfruit uit zodat je ongeveer 350 ml aan sap hebt. Gooi de schillen niet weg: dit worden straks je serveerschaaltjes!

Maak siroop van de suiker en het laagje water: zet het water op in een steelpannetje en voeg de suiker toe. Zodra het borrelt dus kookt, zie je dat de suiker oplost. Meteen van het vuur halen en doe dit bij het uitgeperste citrussap.

Doe dit sap nu in een bak met deksel in de vriezer. In iedergeval 5 uren.

Doe ook de kapjes, de schillen van de sinaasappels en pompelmoen in de vriezer om lekker stevig te worden.

Staat het er lang genoeg in, schraap dan met een vork het ijs los. Zo heb je heerlijk schaafijs. Met 5 uren in de vriezer dan is je mengsel nog een beetje sludgie maar al heel lekker op het toetje. staat het er veel langer in, tja dan is het echt ijs, maar nog wel goed los te krijgen, hoor!

Haal ook de uitgeperste schillen uit de vriezer (de serveerschaaltjes 🙂 en vul deze met de Griekse yoghurt doe er het schaafijs bovenop en een blaadje mint!

Voila!! een heerlijk tuintoetje, appeltjes van oranje

appeltjes van oranje
appeltjes van oranje

FIJNE koningsdag allemaal! Liefs Tin