Kleikubusbloemetje, zou dit een nieuw woord zijn?:) hihi, ik moest er een naam voor verzinnen in de titel van dit bericht. De kleikubusjes met grassen erin zag ik voor het eerst op de woonbeurs in de Ariadne wonen stand en dacht: oh wat leuk! die ga ik ook maken. Zo gezegd, zo gedaan! Nu wel met droogbloemen er ook bij, want die vind ik zo mooi.

kleikubusbloemetje

Het is natuurlijk ontzettend eenvoudig om te maken, maar ik vind het effect van al die bloempjes in die kleiblokjes bij elkaar zo leuk! Voor de verandering maakte ik ook een paar met een clipje van ijzerdraad erin, voor een mooi kaartje of een happy quote!

Je hebt alleen droogbloemen nodig en zelfdrogende – of wel airdrying klei nodig.

Snij kleine blokjes uit de plak klei, je kan een beetje met de hoogte variëren. En steek in het midden van de kubus het bloemetje. En laat drogen.

Maak een mooie compositie door kleine groepjes bij elkaar te zetten en telkens een bloempje toe te voegen. Net als een boeket gaan bloemschikken.

Hier heb ik wat ijzeren clipjes gemaakt voor een leuk kaartje of happy quote. De kaartjes zijn van Lizet Beek shop. Die heeft de leukste quotes op haar kaartjes. En heelveel frisse nieuwe ontwerpjes zijn erbij!

Zoek naar ijzerdraad dat niet al te dun is, maar ook niet zo dik dat je het niet kan buigen. Wikkel het uiteinde van het ijzerdraad drie of vier keer om een houtje of ronde steel van een pollepel en klaar is je clipje. Ook dit draadje steek je weer in het midden van het kleiblokje.

Leuk om tussen de bloempjes te zetten!


kleikubusbloemetje

En, note to self! Eat more cake! 🙂

Happy monday!!!! liefs Tin