Als het een beetje op z’n frans kan, dan doen we dat! Dit zijn mooie franse chocolaatjes die traditioneel in de winter- kersttijd worden gegeten. Ze worden gedecoreerd met noten en gedroogd fruit: Mendiants! Echt heel leuk en makkelijk om te maken. En gezellig om mee te nemen als je ergens op de thee of koffie gaat! Ze lijken wel een beetje op de Nederlandse flikken, hé? Maar zeg nou zelf, op z’n frans klinkt het zo mooi 🙂

Wat heb je nodig voor deze Mendiants:

  • 1 of 2 grote repen pure chocola (delicata)
  • decoratie voor op de chocola
  • pannetje en grote kom erop om de chocola te smelten
  • bakpapier

Ik heb 1,5 reep au bain Marie laten smelten. Ongeveer 350gr maar smelt zoveel of minder als je wilt.

Zodra het gesmolten is roer het even met een spatel om. En laat het een minuutje staan.

Leg een vel bakpapier op een broodplank en schep daar mooie hoopjes chocola op. Meestal volstaat een eetlepel gesmolten chocola per chocolaatje. Wrijf met achterkant van de lepel over het hoopje zodat het een glad plat schijfje wordt.

Als het nat is ga je ook decoreren!!

Zoek leuke dingetjes wat bijv een beetje contrast geeft met de donkere chocola. Witte chocobolletjes, karamel, amandelschilfers, gedroogde abrikozenstukjes, kokosrasp… Kijk ook eens bij de bakafdeling in de supermarkt.

hier zijn ze nog nat en pas gedecoreerd!
heerlijk met gedroogde abrikozen of pretzels..
bij de pretzels gebruikte ik een streepje caramel.
gebruik een beetje fantasie met decoreren! inmiddels zijn ze mooi opgedroogd.

Je kunt de chocolaatjes verpakken in een cellofaanpapiertje. Maar ook heel leuk en traditioneel zijn deze hoorntjes van dik papier. Stop er een wit papieren boterhamzakje in om de chocolaatjes in te verpakken.

Of leg ze op de schaal om lekker van te genieten met een kopje thee!

Happy monday weer!! Xx Tin