Kadootjes inpakken kan op zoveel manieren. Op ons blog al veel ideetjes hiervoor. Zelf je inpakpapier bestempelen of zoals we dit keer deden met een simpel, zelfgemaakt sjabloontje. Als basis gebruikten we een rol IKEA teken papier.

Ook de furoshiki inpakdoeken kwamen al eerder langs . Tine maakte er mooie winterpakjes mee! Als kraamkado voor neefje Tommie gebruikten we een hydrofiele doek als furoshiki. Ideaal want deze zijn vierkant en lekker groot om er een mooi pakketje van te maken.

We beloofden om er nog een blog van te maken dus bij deze ; )

We begonnen met het sjabloneren van ons papier . We knipten een soort mini nijntje hoofd uit een stukje karton en gebruikten dit als sjabloon.

Met een klein beetje verf maakten we de konijntjes op ons Ikea papier. Na het drogen pakten we ons kadootje in en voor de andere vouwden we er een kado tasje van.

Een kado tasje vouwen is trouwens heel simpel. Neem een rechthoekig stuk papier. Vouw de twee zijkanten naar het midden toe en plak vast.

Vouw de onderkant ruim om (ongeveer 10 cm) en vouw dan de flap open en druk plat. Je krijgt twee driehoekjes aan de zijkanten. Dit wordt de bodem van het tasje/zakje.

Maak nu dicht door de uiteinden naar binnen te vouwen en vast te plakken met plakband. Je tasje is klaar vouw open en duw je hand in het zakje om de bodem te vormen. Je tasje is klaar om te vullen.

Als het kadootje erin zit vouw je de bovenkant dicht. Je kan hem dichtpakken met plakband of je kan er er met een perforator gaatjes inmaken en met een lintje of touwtje dichtmaken.

Wij stopten de kadootjes in een kartonnen kaartdoos van 30×30 cm. omdat we er een kraampakketje van wilden maken. Nu kwam de hydrofiele luier tevoorschijn om als furoshiki inpakdoek te gebruiken. Maar dit werkt voor elk rechthoekig /vierkant kado.

Hieronder de uitleg van de basis verpakkingstechniek oftewel de basisknoop:

  1. Leg je kado in het midden van je doek.
  2. Neem de twee tegenoverliggende punten/hoeken en vouw ze over je kado
stap1/2

3.Duw de stof aan de zijkanten van je kado naar binnen toe (net zoals je dat doet met inpakpapier.

stap 3

4.Neem dan de twee andere tegenoverliggende punten/hoeken en knoop ze samen bovenop je kado

5.Steek evt. versiering door de knoop.

stap 4

Het leukste was natuurlijk om dit kadootje langs te brengen bij neefje Tommie en zijn mama en papa!

Hebben jullie al eens kadootje ingepakt met furoshiki inpakdoeken? Echt eens doen hoor je kunt er theedoeken of oude lappen voor gebruiken. Wel even vierkant knippen want dit werkt het makkelijkst!

Happy monday!

X Lee.